„Semper Imaginaria”, un inedit dialog vizual între artiștii Rodica Ioana Ghilea și Mihai Țopescu

Miercuri, 8 septembrie 2021, începând cu ora 18:30, la Galeria Senso din București (Calea Victoriei 12C), are loc vernisajul expoziției „Semper Imaginaria” a doi artiști remarcabili, ale căror lucrări se află în portofoliul galeriei: Rodica Ioana Ghilea și Mihai Țopescu.

Evenimentul va fi deschis de către criticul de artă Pavel Șușară. Proiectul face parte din programul expozițional conceput de Ana Ștefania Andronic (BUZU), Art Director-ul galeriei Senso.

Având-o curator pe Ana Daniela Sultana, expoziția „Semper Imaginaria”poate fi vizitată în perioada 8 septembrie – 8 octombrie 2021, de marți până duminică, între orele 12.00 – 19.00.

«„Semper Imaginaria” propune un inedit dialog vizual între Rodica Ioana Ghilea și Mihai Țopescu, doi artiști aparținând generației de creatori optzeciști, care s-au adaptat foarte repede, după 1989, lasistemul internațional de artă contemporană, păstrând, totodată,o evidentă consecvență în ceea ce privește abordarea unui discurs plastic autentic.

Mizând pe tema naturii,selecția expozițională demonstrează forța de transcendere a artelor decorative – care, de câteva decenii au fost asimilate artelor majore –precum și armonioasaîmbinarea diverselor materiale și medii de exprimare artistică la care recurg cei doi.

Elementul de legătură al acestei narațiuni vizuale estelemnul, fie că ne referim la ramele luate de la un târg din celălalt capăt al lumii și integrateprin upcycling în lucrările sale de către Rodica Ioana Ghilea, fie că privim instalațiile realizate de Mihai Țopescu, prezente în expoziție, care amintesc de Pădurea Colorată.

Dacă la Rodica Ioana Ghileaîntâlnim reprezentări ornitologice grafice, la Mihai Țopescu regăsim trimiteri la proiectele sale anterioare de mare anvergură înscrise activismului ecologic.Diferitele tehnici utilizate de către cei doi artiști iubitori de natură facilitează viziunea artistică, nu o impun, iarfiecare contribuie, în felul său, la

unui proces de conștientizare colectivă a impasului ecologic în care ne aflăm ca umanitate la momentul de față.»(Ana Daniela Sultana)

Galeria Senso este o inițiativă a antreprenoarei Anca Vlad, susținută de Fundația FildasArt și farmaciile Catena, prin programul Catena pentru Artă, în calitate de sponsor.

Situată într-o zonă de interes și vizibilitate urbană, pe care le poate spori prin oferta sa culturală, Galeria Senso organizează periodic expoziții însoțite de materiale promoționale – cataloage editate în condiții tehnice deosebite, volume cu caracter monografic, flyere, știri, reportaje și filme de artă care se difuzează pe postul de televiziune online cu același nume.

Site-ul www.galeriasenso.ro încorporează platforma unui magazin online și oferă posibilitatea vizionării și achiziționării operelor de artă printr-un singur „click”.

Aducem arta mai aproape de tine! – este deviza galeriei, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere.

Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată!

Vom continua să organizăm și în 2021, cu același succes, evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor, atât cât ne vor permite vremurile actuale” – Galeria de Artă Senso, București.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.