Viața și fericirea noastră! (28)

După periplul atât de interesant cu fiica mea Rebecca, pe marginea unui subiect care dăinuie dintotdeauna și va dăinui atâta timp cât vom exista ca ființe umane pe planeta Pământ, cred că a venit momentul să indicăm direcțiile de care omul va trebui să țină cont în timpul vieții lui. Iubita tatii, ai nevoie de cinci vectori importanți spre care sa te îndrepți în timpul vieții tale.

Primul, este să te uiți în sus cu recunoștință. Nu trebuie niciodată să uiți că suntem creația divinității și că nimic nu putem face fără bunăvoința Bunului Dumnezeu.

Recunoștință totală pentru lumina din viață, liniștea din suflet, binecuvântarea din casă și armonia din familie pe care cu generozitate ne-o dă zilnic. Fiecare zi din viața noastră este un dar de la Dumnezeu.

Primește-o cu brațele deschise și bucură-te de fiecare clipă. Să știi, fata mea, că tu ești o minune de la Dumnezeu și că viața ta este un dar de preț tot de la El.

Singura ta datorie în aceasta lume este să trăiești frumos, să fii o fată bună și să îți iubești aproapele. Dar să nu uiți niciodată că nimic din toate astea nu se vor înfăptui fără puterea și bunăvoința lui Dumnezeu.

Să te uiți, Rebecca, în față, ca să știi în ce direcție te îndrepți, care îți este drumul și destinul, dar și viitorul pe care tu ți-l construiești în fiecare zi, lună de lună, an după an.

Să te uiți, fata tatii, în spate, pentru a-ți aminti tot timpul de unde vii, care îți sunt rădăcinile și istoria neamului din care te tragi, religia ta, bunicii, părinții, neamurile tale, de care e bine să nu te dezici niciodată.

Draga mea, e foarte important să te uiți și în jos cu atenție și grijă, ca să nu calci pe nimeni ori să st=njenești existența cuiva. Niciodată nu este bine să-ți încarci sufletul tău curat cu fapte nedemne și neonorabile. Să nu uiți că cel mai mare păcat este să faci rău semenilor tăi și mai ales oamenilor care îți vor binele.

Și, în sfârșit, dar nu în cele din urmă, să te uiți și în lateral, ca să vezi cine ți-e tovarăș de drum și să te convingi cine mai rămâne cu tine în momentele de cumpănă, dificile, grele, cu care te încearcă uneori viața. Numai atunci realizezi cine ți-a fost aproape cu adevărat.

Tu trebuie să ai grijă de tine, pentru că în viață este posibil să apară momente când, uitându-te în lateral, să constați că te-au părăsit toți, că ai rămas singură și te ai doar pe tine însuți.

Închei acest capitol într-un ton optimist, spunându-ți ca după ce ți-am arătat cele cinci căi unde să privești, am să-ți indic faptul ca viața poate fi rezumată tot cu cifra cinci, de data asta fiind vorba de ”cuvinte”:

1. Dumnezeu
2. Credință
3. Nadejde
4. Dragoste
5. Sănătate

Fie, fata tatii, ca primul, și anume Bunul Dumnezeu, să te protejeze mereu, iar celelalte patru să nu-ți lipsească niciodată.

Prof.univ. dr. Florentin SCALEȚCHI

Va urma

Comments

comments

One thought on “Viața și fericirea noastră! (28)

 • 26 aprilie 2021 la 12:44
  Permalink

  O mica dar esențială îndrumare !
  Niciodată nu ești singur in această viață atâta timp cât ai suflet și în mod special sufletul unit cu mintea pe Drumul Mântuirii ! Adică Îl ai pe DUMNEZEU cu tine oricând te simți o persoana părăsită ! Pentru și prin aceasta simțire este Speranța plina de Credință că să primească Dragostea Dumnezeiasca ! „Credința , Speranța și Iubirea” este o Funcție biunivoca , adică ceea ce „dai și ai” pentru DUMNEZEU , primești inmiit de la EL !
  DOAMNE Ajuta ! Amin !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.