1.5 milioane de semnături pentru a opri recoltarea forţată de organe

Ziua de 10 decembrie este recunoscută internaţional ca fiind Ziua Internaţională a Drepturilor Omului comemorând adoptarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului pe data de 10 decembrie 1948 de către ONU.

Cu această ocazie în data de 10 Decembrie 2013 i-a fost înmânat Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului, o petiţie cu cca. 1,5 milioane de semnături, prin care se cere încetarea imediată a recoltării forţate de organe de la practicanții Falun Gong din China.

Valoarea vieții și a demnității ființei umane este universală. Cu toate acestea, în China partidul comunist chinez recoltează cu forţa spre vânzare organele vitale ale prizonierilor de conştiinţă, ca un element component al persecuţiei brutale şi sistematice pe care o conduce asupra mai multor grupuri non-violente din China, inclusiv asupra peste 100 de milioane de practicanţi şi simpatizanţi ai disciplinei spirituale Falun Dafa.

ONG-ul Medici Împotriva Recoltării Forțate de Organe (DAFOH) au iniţiat o petiţie către Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului pentru încetarea imediată a recoltării forțate de organe de la practicanții Falun Gong în China, şi astfel după ani de tăcere comunitatea internațională s-a pronunţat prin intermediul a 1,493,202 de persoane care au semnat pentru a pune capăt acestor atrocităţi.

Petiția solicită Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului să ia măsuri imediate referitor la trei solicitări:

1. Să facă apel la China pentru a pune capăt imediat recoltării forțate de organe de la practicanții Falun Gong aflați în stare de detenție în China.
2. Să inițieze investigații suplimentare care să ducă la urmărirea penală a autorilor implicați în această crimă împotriva umanității.
3. Să facă apel la guvernul chinez să pună imediat capăt la persecuția brutală împotriva Falun Gong, care este cauza principala pentru recoltarea forțată de organe de la practicanții Falun Gong.

Campania de strângere de semnături pentru această petiţie s-a desfășurat pe durata a cinci luni – din iulie până în noiembrie 2013 – pe patru continente, şi peste 50 de ţări. Oamenii când au aflat despre aceste crime au manifestat o consternare generală și o opoziție față de practicile de recoltare de organe din China de la prizonieri vii de conștiință – o încălcare îngrozitoare a drepturilor de bază, care nu are precedent în istoria omenirii.

Petiția vine într-un moment în care China a luat un loc în Consiliul ONU pentru Drepturile Omului (UNHRC). Cu toate acestea, China nu reușește să respecte convențiile internaționale privind drepturile omului și standardele etice pe care toate națiunile civile din întreaga lume sunt obligate să le urmeze. Prin refuzul de a permite inspecții internaționale China nesocotește rapoartele detailate și dovezile privind recoltarea de organe forțată și nu reușește să răspundă la preocupările petiționarilor.

Dacă avem cunoștințe de aceste atrocități, dar nu acționăm, cum ne vom îndeplini datoria de a respecta demnitatea umană și valorile morale de bază? Oamenii, guvernele, organizațiile internaționale, cum ar fi Organizația Națiunilor Unite, trebuie să facă apel acum pentru încetarea imediată a recoltării forțate de organe de la prizonieri nevinovați de conștiință din China. Cei 1,5 milioane de petiționari și DAFOH doresc să rupă tăcerea cu privire la aceste crime împotriva umanității și să se pună capăt acestui abuz.

Investigații, dovezi şi rapoarte:

În anul 2006 au fost dezvăluite întregii lumi ştirile înspăimântătoare privind existenţa în China a 36 de lagăre de exterminare a practicanţilor Falun Gong, unde le sunt extrase organele pe viu pentru a fi vândute pentru transplanturi, corpurile fiind apoi incinerate în crematorii pentru a se şterge urmele crimelor comise. (http://www.organharvestinvestigation.net;http://ro.clearharmony.net/articles/200609/823.html).

Anul trecut numeroase personalități şi-au prezentat concluziile în ceea ce privește această crimă oribilă. Vedeţi scurt metrajul: Ucişi pentru organe: Afacerea secretă a organelor din China (subtitrat)

Anul acesta a fost lansată traducerea cărții State Organs (Organele Statului) a cărei prefață a fost scrisă de Președintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astarastoae. Cartea conține 11 eseuri scrise de personalități din lumea medicală, jurnalistică și diplomatică din 7 țări și 4 continente și conform declarațiilor internaționale, constituie dovada recoltării forțate de organe de la practicanții Falun Gong.

Tot anul acesta pe 22 noiembrie a fost publicat videoclipul emoționant Sonic Belle – Lambs to Slaughter (待宰羔羊) ft. Rise Ascend, care prezintă persecuţia împotriva Falun Gong, inclusiv recoltarea de organe:

Domniile David Kilgour, fostul secretar de stat al Canadei pe relaţiile Asia Pacific şi David Matas un avocat pentru drepturile omului specializat în investigarea Holocaustului, au afirmat pe baza investigaţiilor lor că există între 40 și 60 de mii de victime ale acestei recoltări de organe organizate sistematic de statul chinez, iar aceste crime încă continuă.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.