1 milion, numărul de sticle de plastic cumpărate de populația lumii într-un minut!

Până în 2021, populația lumii va consuma într-un an aproximativ 583 de miliarde de sticle de plastic, potrivit The Guardian. Datele aparțin Euromonitor International, care furnizează statistici la nivel global despre industrii și consum.

Într-un minut, populația globului cumpără în jur de un milion de sticle de plastic. Potrivit aceleiași surse, până în 2021, numărul va crește cu 20%, ceea ce va crea o criză, despre care unii dintre activiștii pentru mediu spun că va fi la fel de gravă ca efectele schimbărilor climatice.

Câte sticle de plastic se produc pe secundă: 20.000

Cererea, echivalentă cu circa 20.000 de sticle de plastic pe secundă, este alimentată, susțin jurnaliștii de la The Guardian, de cultura occidentală„on the go”, răspândită în țări precum China.

În 2016, mai mult de 480 de miliarde de sticle de plastic au fost vândute pe tot globul. Numărul a crescut de la aproximativ 300 de miliarde, cât era în urmă cu 10 ani.

„Dacă ar fi puse cap la cap, s-ar întinde pe jumătatea drumului până la soare. Până în 2021, numărul va crește până la 583,3 miliarde.”

Cele mai multe sticle de plastic de unică folosință, utilizate pentru a îmbutelia băuturile carbogazoase sau apa, sunt făcute din polietilenă tereftalata (PET), care este foarte reciclabilă. Totuși, din cauza faptului că este produsă în asemenea cantități, eforturile de colectare și reciclare nu reușesc să țină pasul.

Câte sticle din plastic s-au reciclat pe glob în 2016: 7%

Mai puțin de jumătate dintre sticlele de plastic cumpărate în 2016 (peste 480 de miliarde) au fost colectate pentru a fi reciclate. Dintre acestea, doar 7% au fost transformate în sticle noi. Cele care nu au fost colectate, au ajuns la groapa de gunoi sau în oceane.

Potrivit lui Rosemary Downey, directorul Euromonitor International, majoritatea sticlelor de plastic sunt folosite pentru a bea apă.

Mai mult decât atât, aceasta susține că pentru creșterea cererii, țara responsabilă este China. Consumul de apă îmbuteliată din China reprezintă aproape un sfert din cererea globală, a explicat ea.

„Este foarte important să înțelegem consumul din China atunci când examinăm vânzările globale de PET-uri. În China, cererea pentru sticlele din plastic continuă să crească.”

În 2015, consumatorii din China au cumpărat 68,4 miliarde de sticle de apă. În 2016, numărul a crescut la 73,8 miliarde de PET-uri.

Citește și:

 Poluarea | PET-urile și strategia de marketing care sufocă Pământul

De unică folosință: pregătiți pentru revenirea „garanției” la sticlă?

De unică folosință: de ce consumatorii preferă apa la PET

Sursa: green-report.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.