10 alimente nocive pentru sănătatea noastră

Preocuparea pentru o alimentaţie sănătoasă este necesară şi firească, pentru că este unul dintre secretele sănătăţii. Tocmai pentru aceasta este bine să ştii care sunt alimentele de care ar fi mai bine să nu te atingi. Iată 10 mâncăruri nocive potrivit celor de la click.ro după un studiu realizat de nutriţioniştii englezi şi citaţi de „The Sun”

Aripioarele de pui

Sub stratul de condimente aripa are pieliţă; şocul termic al mâncării congelate şi apoi puse la prăjit e nociv pentru organism şi evident că stratul învelitor al aripioarei e plin de conservanţi.

Cartofi congelaţi

Tuturor ne plac la nebunie cartofii prăjiţi. De cele mai multe ori nu avem chef şi timp să stăm minute în şir să-i curăţăm. Aşa că îi luăm gata tăiaţi, la pungă, congelaţi. Cresc nivelul zahărului din sânge.

Orezul alb

Cum îl recunoaştem? După preţ. Orezul ieftin nu are calităţi nutritive şi predispune la apariţia colesterolului. Cu cât e mai scump cu atât e mai neprocesat.

Chipsurile de cartofi

Cui nu-i plac chipsurile cu fel de fel de arome? Eh, din păcate delicioasele crănţănele cu care sunteţi atât de familiarizaţi sunt ca o bombă toxică pentru organismul vostru. Ei conţin potenţatori de gust, conservanţi, sare, au o valoare nutritivă mică şi multe calorii.

Sucul acidulat

Ţi se face sete? O cola sau un alt suc acidulat îţi fac primele cu ochiul. Însă faci o mare greşeală. Inclusiv sucurile dietetice, or fi având ele zero calorii, dar conţin îndulcitori artificiali periculoşi. E în regulă să beţi un pahar pe săptămână, dar vă distrugeţi dacă beţi zilnic.

Carnea procesată

În această categorie intră carnea tocată şi mezelurile. Nu conţin deloc zahăr, dar sunt pline de conservanţi care odată ajunşi în organism sunt periculoşi pentru pancreas. Este poate cea mai periculoasă metodă de a vă hrăni.

Cerealele dulci

Majoritatea cerealelor pe care le mâncaţi îndeosebi dimineaţa sunt nocive pentru că sunt prea dulci, conţin mulţi conservanţi şi nu au în compoziţie fibre dietetice. Înlocuiţi-le cu cereale normale.

Cafeaua procesată

Nu aveţi încredere în cafelele la plic sau în diferite maşini de făcut cafea la doză. De exemplu, o cafea cu frişcă are 300 de calorii. Enorm, ţinând cont că necesarul zilnic de calorii al unui adult este de 2.000 de unităţi.

Hot dog

Sunt gustoşi, se topesc în gură şi se pot mânca oriunde şi oricum. De aceea îi iubim, însă ne distrug încet şi sigur, orecum picătura chinezească. Sunt plini de grăsimi saturate, foarte greu de digerat şi asimilat de către organism. Încercaţi cremvurştii vegetarieni, sunt mult mai sănătoşi.

Margarina

Este înlocuitorul untului şi atunci când postim, multă lume o mănâncă în cantităţi mari. Însă dacă vrei să fii sănătos, trebuie să o excluzi din alimentaţie.

sursa click.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.