Doi romantici am rămas

Elitismul muzicalității, vasta experiență în domeniul discografic l-au determinat pe PAUL STÎNGĂ, deținătorul companiei EUROSTAR să ne ofere în această perioadă și un disc de colinde, protagoniști find MARIAN NISTOR și soția sa DORINA PARASCHIV NISTOR.

A avut de unde alege! Marian Nistor a semnat (până acum), peste 80 de Cd-uri! Abundența publicului la lansare, probează popularitatea de care se bucură muzicianul, la varii categorii de public. Nu doar la noi….

Momentele pe care le-am urmărit la Chișinău îmi sunt încă vii în memorie: fără nici o publicitate, sala mare a palatului culturii  din localitate era plină în totalitate, iar publicul mai aștepta, la intrare, un bilet în plus. Succes remarcabil pentru Savoy…

 

Pe discul nou lansat, Marian Nistor își folosește șlagăre, dar și piese noi. Totul este însă un întreg emoținant, de mare sensibilitate, reunit sub titlul DOI ROMANTICI AM RĂMAS.

Programul, înregistrat de profesioniși (și) ai sunetului – Jolt și Andrei Kerestely, Mircea Drăgan, este alcătuit cu grijă fațăde audiție: există compatibilitate sonoră în succesiunea pieselor.

Dar și între vocile protagoniștilor. Pe Marian Nistor îl cunoaștem de o viață: dar și soția lui are o voce armonioasă, delicată, cu rară calitate de a transmite emoția.

Pe Marian Nistor l-au iubit, îl iubesc sunetele, melodiile, dar și eternul feminin, întruchipat acum de soția lui căreia îi este dedicată și o carte de poeme, întitulată chiar așa, ETERNUL FEMININ.

Ediție excelentă și editorial și literar. În plus, Marian NISTOR ne-a prezentat nu unul, ci patru cd-uri. Reluarea peste timp a muzicii, fiind, de asemenea, un beneficiu în favoarea trăirilor noastre.

Pe MARIAN NISTOR l-au iubit și poeții – Adrian Păunescu, Corneliu Vadim Tudor, ale căror versuri oferite au fost transformate în șlagăre, în evergreen-uri…

Întreaga sa creație muzicală, mângâiată și de sonoritatea naiului, pe care-l mânuiește cu virtuozitate, acum și cea literară, susținută și de volumul amintit, îl pot determina pe autor să afirme, la rândul lui, cu seriozitate, convingere și ecou peste timp, ȘI PATRIA MEA ESTE LIMBA ROMÂNĂ!

 

Daniela Caraman Fotea

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.