113.407 cereri de înscriere în învăţământul primar (luni, 15 aprilie, ora 12.00)

Ministrul Educației Naţionale, Remus Pricopie, recomandă tuturor părinţilor care au copii cu vârsta adecvată parcurgerii clasei pregătitoare şi clasei I, respectiv 6 și 7 ani, să îşi înscrie copiii în perioada alocată primei etape, respectiv, până la 22 aprilie.

Până luni, 15 aprilie, ora 12.00, au fost înregistrate 113.407 cereri de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014. Din totalul acestora, 94.043 sunt solicitări pentru copiii care împlinesc 6 ani înainte de 1 septembrie 2013, iar 19.364 pentru copiii care împlinesc 6 ani începând cu 1 septembrie 2013.  4.954 de cereri au fost completate online, pe formularul disponibil pe site-ul MEN, www.edu.ro, la secţiunea Înscrierea în învăţământul primar. Dintre cele 4.954 de formulare, 3.877 au fost deja validate la secretariatele unităţilor de învăţământ unde părinţii au aplicat.

Înscrierile s-au desfăşurat în condiţii optime, în toată ţara, fără situaţii speciale în materie de funcţionare a aplicaţiei informatice, conform graficelor anexate.

Precizăm că, pentru a putea fi luate în considerare, toate cererile completate online trebuie să fie semnate la sediul unităţii de învăţământ unde părinţii doresc să îşi înscrie copiii. Părinţii trebuie să prezinte, cu această ocazie, copiile şi originalele actului de identitate, ale certificatului de naştere al copilului şi, acolo unde este cazul, documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare/clasei I. Menţionăm că acest act justificator este necesar pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani, respectiv 7 ani, după 31 august 2013.

Pentru o informare corectă, părinţii şi cei interesaţi pot consulta site-urile inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti. Aici pot găsi detalii privind circumscripţiile şcolare unde se realizează înscrierile, dar şi detalii privind paşii pe care îi au de parcurs pentru înscriere. De asemenea, cei interesaţi pot apela Tel Verde, accesibil în fiecare judeţ, la numărul 0 800 816 xyz, unde xyz reprezintă indicativul pentru judeţ (ex. Arad – 257).

Programul de înscriere, în fiecare unitate de învăţământ, este de luni până vineri, între orele 8.00 – 20.00, şi sâmbăta, între orele 8.00 – 13.00. Părinţii pot fi programaţi pentru înscriere de către unitatea de învăţământ.

Prima etapă de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014 se desfăşoară în perioada 2-22 aprilie. Afişarea listei copiilor înscrişi se va face în data de 29 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, pe site-urile şcolilor, acolo unde acestea există, şi a inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti. Cea de-a doua etapă se desfăşoară în perioada 8-17 mai şi este destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă. Lista finală va fi publică în data de 24 mai.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.