Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România continuă o frumoasă tradiție: FESTIVALUL INTERNAŢIONAL AL FILMULUI DE DRAGOSTE B-LOVED

Asociația „Pro Familia” și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România continuă tradiția uneia dintre cele mai frumoase manifestări care se derulează în spațiul cultural – Festivalul Internaţional al Filmului de Dragoste B-loved, proiect susținut de Ministerul Culturii.

„Curajul este un atribut care nu poate lipsi unui festival al filmului de dragoste, ajuns în 2022 la cea de a V-a ediție și care și-a continuat traiectoria chiar și în perioada de pandemie.

În buna tradiție a mesajului hollywoodian al filmelor de gen, dragostea iese mereu biruitoare, iar publicul bucureștean se va putea bucura din nou de un festival destinat dragostei și celei de-a șaptea arte”, spune Lavinia Şandru, președinte B-Loved.

La Sala Dalles, în perioada 23-25 noiembrie 2022, publicul va avea ocazia să se emoționeze din nou în fața unora dintre cele mai apreciate pelicule de gen – Frumoasa și Bestia: Crăciun FermecatMândrie și PrejudecatăLupul și Leul: O prietenie ca-n poveștiOrașul pierdutÎntâmplări cu AlexandraMaria Tănase.

Proiecțiile vor fi însoțite de work-shopuri:

miercuri 23 noiembrie:

ora 19,00 „Ciocolată cu dragoste”, susținut de lector Corina Ifrim Drăgulinescu;

joi 24 noiembrie:

ora 11,00, „Butonul de Play”, susținut de actorul Ovidiu Ușvat;

ora 19:00, „Dragostea trece prin stomac”, susținut de lector Simona Man;

vineri 25 noiembrie:

ora 11,00, „Art Effect – Arta vestimentară de la obiect la mesaj, în cinematografie”, susținut de artistul plastic Mariana Pachis.


„Dragostea se educă. Ea are o mie de feluri de a se manifesta: iubirea de părinți, iubirea pentru aproapele tău, iubirea pentru locurile natale, iubirea pentru natură.

Este sentimentul respectului față de aproapele nostru, în primul rând! Dragostea înseamnă educație. De aceea, toate poveștile, toate operele de artă – literatură, pictură, filme (ei, da, filme!) conțin pilde de urmat pentru noi toți.

Și, în primul rând, pentru cei tineri! Iată una dintre motivațiile care au stat la baza voinței noastre, a celor care sunt în și pentru mass-media, de a ne alătura inițiativei organizării unui festival al filmului de dragoste.

Faptul că acesta adaugă ediție după ediție, an de an, înseamnă că B.loved trebuie să existe! Spre bucuria publicului, a celor care iubesc filmul”, punctează Sorin Stanciu, președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.