Geoană: PSD-ul are nevoie de un candidat propriu la prezidențiale

Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat, joi, că formațiunea din care face parte are, la bază, nevoia unui candidat propriu la alegerile prezidențiale.

„În mod evident există la baza partidului – şi este firesc să fie aşa – o nevoie pentru un candidat propriu. Nu este nimica şi nu cred că trebuie să fie considerată de către colegii noştri liberali ca fiind nici o ameninţare şi nici o formă de dezavuare a actualului protocol. În mod firesc, fiecare partid doreşte să vadă un candidat din propriile rânduri”, a spus Geoană, potrivit B1 TV.

Întrebat dacă PSD ar trebui să mai meargă pe mâna lui Crin Antonescu la prezidenţiale, Geoană a arătat că acest lucru ţine de decizia partidului.

„E decizia partidului, care are în acest moment o înţelegere politică cu liberalii. Cred că stabilitatea majorităţii este importantă în acest moment. Greul ieşirii din criză încă nu a trecut. Sunt probleme complicate pe agenda publică (…) Bănuiesc că la începutul anului viitor subiectul prezidenţialelor va reveni în forţă pe agenda publică, dar până atunci cred că măcar 2013 ar trebui să fie dedicat guvernării şi nu unei competiţii prezedenţiale care ar începe mult prea devreme”, a spus Geoană.

Geoană s-a săturat să dea bani pe chirie

Senatorul social democrat  intenționează să-și cumpere o casă ”cât mai curând”, pentru că s-a „săturat” să stea cu chirie. Dacă în 2004, atunci când a semnat contractul cu RA-APPS, plătea doar 35 de euro pe lună, din ianuarie 2012, de când nu mai este președintele Senatului, chiria a ajuns la 3.000 de euro.

Întrebat care este situaţia sa în ceea ce priveşte locuinţa închiriată de la RA-APPS şi dacă şi-a găsit altă locuinţă, Geoană a precizat: „Suntem aproape de acest deznodământ fericit”.

„Dacă 95% dintre români sunt proprietari în casa lor, şi eu îmi doresc să fiu proprietar în casa mea. Vreau să stau în casa mea. Nu mai vreau să stau cu chirie”, a spus Geoană, potrivit b1 tv.

Acesta a explicat clar că își va cumpăra o casă, fără să precizeze dacă este vorba de actualul imobil RA-APPS în care locuiește sau despre un altul.

Geoană: Probabil, România e pregătită pentru o femeie-candidat la prezidenţiale

România este, probabil, pregătită pentru o femeie-candidat la alegerile prezidenţiale, este de părere senatorul PSD Mircea Geoană, care, însă, a ţinut să precizeze „dar nu pentru orice femeie”

„Este dreptul fiecărui politician să aibă ambiţiile şi speranţele sale şi, de ce nu, o femeie candidat? Probabil că România e pregătită pentru o femeie-candidat la Preşedinţie, dar nu pentru orice femeie şi cred că aici este dificultatea pe care doamna Udrea o are”, a declarat Geoană, joi, la Palatul Parlamentului, întrebat ce şanse ar avea Elena Udrea să câştige alegerile prezidenţiale, în condiţiile în care a anunţat că intenţionează să candideze la cea mai înaltă funcţie în stat.

Geoană a adăugat că este convins că o femeie care provine dintr-o zonă ‘mai puţin politizată’ ar putea să aibă şanse la Preşedinţie.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.