15 martie – 15 aprilie: Luna Plantării Arborilor

În fiecare an, în conformitate cu prevederile art. 81 din Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic, în perioada 15 martie – 15 aprilie, RNP- Romsilva organizează, atât la nivel central, cât şi la nivelul unităţilor sale teritoriale, activităţi practice de impadurire şi alte manifestari dedicate formării constiin-ei forestiere în rândul cetăţenilor, sub egida „Luna Plantării Arborilor”.

In mod fericit, aceasta perioada coincide cu lucrarile specifice campaniei de impaduriri de primavara, in cadrul careia se vor realiza 3713 ha, din cele 6120 ha program pe intregul an.
In afara lucrarilor de impadurire ce urmeaza sa fie realizate in suprafetele de fond  forestier administrate, in acest an Romsilva este pregatita sa sponsorizeze cu puieti forestieri ( cca 1 milion), persoanele fizice si juridice care doresc sa-si impadureasca suprafete proprii, si sa valorifice, prin vanzare, la preturi accesibile, alte 2 milioane de puieti forestieri si ornamentali, pentru cei interesati.
In acest an, marcarea oficiala a debutului  „LUNII PLANTARII  ARBORILOR” va avea loc pe un santier de impadurire, in raza Ocolului Silvic Snagov, din cadrul Directiei Silvice Ilfov, la care sunt invitati sa participe reprezentanti ai Guvernului, Parlamentului, ONG-urilor de profil si, desigur,reprezentantii mass-media.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.