15 octombrie: Startul campaniei dedicate Zilei Mondiale a Spălatului pe Mâini

Luni, 15 octombrie, între orele 8.00-9.00 și orele 10.00-11.00, elevii de la Școala Petre Ghelmez, din Sectorul 2 și între orele 9.00-10.00, elevii de la Școala Gimnaziala Nr.309, din Sectorul 6 vor fi informati de medicii si asistentele din rețeaua A.S.S.M.B. despre riscurile de apariție a bolilor transmisibile, în absența măsurilor corecte de igienă.

Campania ”Sănătatea e în mâinile tale” se va derula, timp de 2 luni, până la 15 decembrie 2018 și se adresează tuturor copiilor din grădinițele de stat din București (număr total de grădinițe – 162) și tuturor elevilor din învățământul primar de stat (număr total de școli – 157 și 28 de licee care au învățământ primar), în număr de aproximativ 120.000 de copii.

Campania e la a doua ediție iar în acest an, în toate grupurile sanitare din grădinițe și școli vor fi afișate instrucțiuni privind tehnica spălării pe mâini. De asemenea, toate grădinițele și școlile din București vor primi, timp de o lună, donații de săpun lichid, de la firma Igienol.

Ziua mondială a spălatului pe mâini („Global Handwashing Day”) este marcată anual la 15 octombrie și este dedicată creșterii gradului de conștientizare și înțelegere cu privire la importanța spălatului pe mâini cu săpun ca un mod simplu și eficient pentru a preveni bolile și pentru a salva vieți.

În fiecare an, peste 200 de milioane de persoane sunt implicate în acțiuni pentru informarea cu privire la necesitatea spălării mâinilor în acțiuni desfășurate în peste 100 de țări din întreaga lume. Aceste acțiuni sunt susținute de instituții guvernamentale și internaționale, organizații ale societăților civile, ONG-uri, companii private sau persoane fizice.

Tema din acest an este „Mâini curate – o rețetă pentru  sănătate” (“Clean Hands – a recipe for health”), potrivit globalhandwashing.org.

Pentru ca spălatul mâinilor să fie eficient, el trebuie să fie practicat în mod consecvent în momentele-cheie, cum ar fi după folosirea toaletei sau înainte de contactul cu produsele alimentare.

Ziua mondială a spălatului pe mâini este adresată în special copiilor, avându-se în vedere bolile de care suferă aceștia, precum cele diareice și respiratorii. În țările în curs de dezvoltare, astfel de infecții pot deveni chiar mortale. Cu toate acestea, spălatul mâinilor cu săpun este rareori practicat și dificil de promovat. Ziua mondială a spălatului pe mâini a fost marcată pentru prima dată, în anul 2008.

Sursa: Amos NEWS; AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.