Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

150 de profesori și polițiști locali din Sectorul 5, formați în domeniul prevenirii consumului de droguri

Publicat: marți, 11 aprilie 2017

Marți, 11 aprilie 2017, începând cu ora 13.00, Sala de Festivități a Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” a fost gazda unei sesiuni de discuții organizată de Primăria Sectorului 5, în colaborare cu Agenția Națională Antidrog.

Desfășurată în cadrul parteneriatului derulat între cele două instituții, în scopul consultării în domeniul gestionării problemei pe care o reprezintă consumul de droguri, manifestarea s-a bucurat de prezența Primarului Daniel Florea și a Directorului ANA, Sorin Oprea, reunind participarea a 150 de cadre didactice din unitățile de învățământ ale Sectorului 5, polițiști locali și funcționari din Aparatul de Specialitate al Primarului Sectorului 5.

Cu sprijinul specialiștilor ANA, care dețin calitatea de formatori autorizați ANC, de la debutul anului în curs, aceștia au participat la sesiunea „Formare de bază în domeniul drogurilor”, până în luna iulie urmând ca alți 100 de reprezentanți ai Autorității Locale Sector 5 să se instruiască în acest domeniu.

          Proiectul de formare totalizează 10 sesiuni, însumând 96 de ore de învățare, în cadrul cărora temele abordate vizează: politicile antidrog şi rolul ANA de coordonator naţional în domeniul drogurilor, categoriile de droguri şi efectele acestora, noţiunile utilizate în domeniul drogurilor, fenomenul substanţelor noi cu efecte psihoactive, semnele consumului de droguri, prevenirea consumului de droguri, factorii de risc şi de protecţie în domeniul reducerii cererii de droguri, modalitățile de realizare a materialelor specifice derulării activităților didactice, tipuri de chestionare aplicate elevilor, sistemul de asistenţă destinat persoanelor dependente de droguri în România, profilul consumatorului de droguri, studii de caz în domeniu. 

          Având în vedere existența unor zone vulnerabile pe raza Sectorului 5 în ceea ce privește consumul de droguri, demersul formativ desfășurat la inițiativa Primarului Daniel Florea vizează pregătirea unor specialiști din cadrul Autorității Locale Sector 5, care să participe activ, alături de reprezentanți ai ANA, la acțiunile de prevenire a consumului de droguri.

          „Consumul de droguri este o problemă care preocupă din punct de vedere social, în Sectorul 5 existând zone vulnerabile pe acest segment; este o realitate pe care nu o negăm și pe care nu încercăm să o ascundem, ci ne dorim să identificăm soluții pentru a-i minimaliza efectele în cadrul comunității locale. În acest sens, Primăria Sectorului 5 a inițiat un plan concret de măsuri, după o prealabilă consultare atât cu instituțiile cu atribuții în domeniul gestionării problemei pe care o reprezintă consumul de droguri, cât și cu organizații non-guvernamentale cu experiență în domeniu. Strategia antidrog la nivelul Sectorului 5 a fost elaborată și se află încă din luna decembrie 2016 în dezbatere publică, afișată pe site-ul instituției. Pe lângă adoptarea unor măsuri prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5, precum înființarea unor echipe mobile care acționează pe zone, în întreg teritoriul sectorului, am încheiat un parteneriat cu Agenția Națională Antidrog, căreia doresc să-i mulțumesc cu această ocazie pentru promptitudinea și implicarea de care a dat dovadă, sprijinindu-ne în demersurile inițiate pentru prevenirea consumului de droguri și pentru diminuarea efectelor acestora.”, a declarat Primarul Sectorului 5, Daniel Florea.

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=78595

Publicat de la data apr. 11 2017. Categorii BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

1 aprilie 2020, 19:51
 

ESE
Predominant înnourat
6°C
14 km/h
Perceput de temperatură: 2°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 45%
Vânt: 14 km/h ESE
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:56
Apus: 19:43
Prognoza 2 aprilie 2020
Zi
 

E
Înnourat
12°C
Vânt: 7 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

SV
Senin
0°C
Vânt: 0 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 01-04-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 01 aprilie, ora 10 - 03 aprilie, ora 10 Zonele afectate : conform textului Fenomene : vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 01 aprilie, ora 10 - 03 aprilie, ora 10;Fenomene vizate: vreme […]

Loto

Horoscop

  • 278.700 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team