Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

2.000 de elevi din Covasna, în grevă

Publicat: marți, 21 mai 2013

Peste 2.000 de elevi din judeţul Covasna au intrat în grevă japoneză, marţi dimineaţă, întrucât Ministerul Educaţiei nu le-a decontat, din octombrie până în prezent, banii pentru abonamentele pentru navetă, ei spunând că se pregătesc şi pentru alte acţiuni dacă problema nu se va rezolva.

Cei peste 2.000 de elevi care au intrat în grevă japoneză, purtând banderole albe pe braţ, sunt de la 15 licee din oraşele Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna şi Baraolt.

Acţiunea de protest, iniţiată de Asociaţia Tinerilor Maghiari (EMI) din judeţul Covasna, se va derula pe parcursul întregii săptămâni.

Reprezentanţii EMI Covasna au declarat că aceasta este prima acţiune de protest a elevilor din judeţul Covasna în vederea sensibilizării conducerii Ministerului Educaţiei, însă ei se pregătesc şi pentru alte acţiuni dacă problema nu se va rezolva.

Potrivit acestora, este absolut necesar ca autorităţile competente să rezolve în cel mai scurt timp problema decontării abonamentelor pentru naveta elevilor, pentru a nu afecta „calitatea actului educaţional” şi pentru a nu contribui la creşterea absenteismului şi chiar a gradului de abandon şcolar.

Peste 2.500 de semnături au fost strânse, săptămâna trecută, în 16 licee din judeţul Covasna, elevii dându-şi acordul să declanşeze proteste, întrucât Ministerul Educaţiei nu le-a decontat, din octombrie până în prezent, abonamentele pentru navetă, care costă între 60 şi 260 de lei.

Ministerul Educaţiei a acumulat, din octombrie până în martie, o datorie de peste 1,6 milioane lei la decontarea abonamentelor pentru naveta elevilor din judeţul Covasna.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, în acest an nu s-a decontat niciun leu pentru naveta elevilor de liceu din judeţ, dar există restanţe şi pe ultimele trei luni ale anului trecut.

În judeţul Covasna, fac zilnic naveta 2.699 de liceeni care locuiesc în mediul rural.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=6685

Publicat de la data mai 21 2013. Categorii ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 septembrie 2019, 9:02
 

V
Soare
16°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 18°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 72%
Vânt: 0 km/h V
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:58
Apus: 19:21
Prognoza 19 septembrie 2019
Zi
 

SE
Înnourat
19°C
Vânt: 7 km/h SE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

V
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 229.229 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team