Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

2014, anul care va schimba lumea

Publicat: miercuri, 11 decembrie 2013

2014 va fi un an crucial, cu evenimente care vor face ca secolul să fie unul de sărăcie și războaie, fie de pace globală – cel puțin în opinia unui profesor de renume de la Cambridge. Potrivit acestuia, SUA va decide soarta omenirii. Nicholas Boyle susține că evenimentele care vor avea loc în următorii câțiva ani vor avea un impact crucial asupra destinului rasei umane, şi aceste evenimente vor duce la un secol de războaie și sărăcie sau la un viitor prosper și pașnic. Profesorul consideră că recesiunea este primul semn al schimbărilor care vor avea loc. Profesorul mai susține şi că epoca statelor naționale este depăşită, iar acum lumea este alcătuită din organizații globale, potrivit OneJive.com, citat de rtv.net. Boyle reiterează faptul că, în timpul fiecărui secol al istoriei umane, în primii 20 de ani am asistat la evenimente care au schimbat lumea. În 1517, Martin Luther a scris Tezele de la Wittenberg care au marcat mișcarea Reformei și începutul protestantismului. 1618 a fost începutul a 30 de ani de război, un conflict religios care a afectat întreaga Europă. În 1815, după ce Napoleon a fost învins, a avut loc Congresul de la Viena, care a început o eră de relativă stabilitate în Europa. Un conflict uman catastrofal, Primul Război Mondial, a început în 1914. Profesorul Boyle a scris în cartea sa, “2014 – Cum să supravieţuiesti următoarei crizei mondiale”, că fiecare secol are un caracter bine definit, care se stabilizează în primii 20 de ani, la fel ca personalitatea oamenilor. Modificările dintre generații au, de asemenea, un rol important, pentru că ele marchează înlocuirea ideologiei vechi cu alta noua. Boyle consideră că actuala criză financiară ar putea fi doar începutul unei crize globale grave, iar SUA are un rol principal în determinarea direcţiei pe care o va lua istoria umană. În funcție de deciziile liderilor americani, omenirea va începe fie un secol de violență și sărăcie, fie un secol dominat de Pax Americana. Profesorul susține că pacea la nivel mondial este posibilă numai în cazul în care organizațiile de la nivel mondial vor prelua o parte din rolul statelor naționale. “Marile schimbări economice duc la mari schimbări politice, iar noi nu le-am văzut pe acestea, încă. Cred că va mai veni o criză, iar singurul lucru neschimbat este colosul american. Şi-a pierdut puterea economică, dar păstrează puterea militară, adică va avea un rol crucial în ce va urmă. Depinde dacă acest colos va cunoaşte să reacţioneze mai bine decât Imperiul Britanic înaintea Primului Război Mondial. Singurul drum liniştit înainte este continuarea Pax Americană, dar lumea trebuie să vadă altfel America şi America trebuie să se vadă altfel pe ea însăşi“, a declarat Nicholas Boyle.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=19711

Publicat de la data dec. 11 2013. Categorii PSIHOLOGIE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 octombrie 2019, 7:03
 

N
Ceaţă
8°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 8°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 18:19
Prognoza 24 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
23°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Parţial noros
9°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:00 si 06:00 In zona : Județul Bacău: zona joasă;Județul Botoşani;Județul Suceava: zona joasă;Județul Galaţi;Județul Neamţ: zona joasă;Județul Vrancea: zona joasă;Județul Iaşi;Județul Vaslui; Se vor semnala : Local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m, izolat sub 50 m.
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 00:00 si 03:00 In zona : Județul Brăila;Județul Buzău: zona joasă; Se vor semnala : local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m

Loto

Horoscop

  • 235.492 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team