21 mai – Sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena, eliberatorii creștinismului

“Ca să fii român, trebuie să poți/să lupți.Grigore Vieru

Răpită de mai bine de două secole, parte a națiunii române, situată în Moldova de răsărit/ România de Est, a luptat continuu pentru a-și reafirma identitatea română/europeană…

Prima Adunare Națională din 27 august 1989 a adus limba română cu alfabet latin – cea dintâi dreptate prin care  “se revarsă iubirea lui Dumnezeu”….

Cea de a doua Adunare Națională din 27 august 1991 a proclamat Independența Republicii Moldova față de imperiul răului/ sovietic, consfințind idealurile democrației și libertății și revenirea la valorile naționale.

Acțiunea Pro Europa, organizată de partidele proeuropene la 3 noiembrie 2013 a trasat Calea Europeană.
La 21 mai 2023 se convoacă o noua Adunare pentru a reconfirma Calea Aleasă…

Cetățenii Republicii Moldova sunt chemați să aleagă sau să confirme Calea: una sigură, apropiată-ReUnirea cu Neamul și Țara sau… alta, greu de estimat, mai mult sau mai puțin îndepărtată.

P. S.

– Dreptul Națiunii Române la ReÎntregire Teritorială/ Națională – cale sigură de intrare în UE și sub umbrela NATO a Republicii din stanga Prutului este unul incontestabil.

-Sintagma “Moldova Europeană” pentru Adunarea cetățenilor din 21 mai 2023 este utilizată fraudulos-denumirea “Moldova” include teritoriul istoric, nu cel rezultat din Pactul Ribentrop-Molotov.

– Partea Moldovei din dreapta Prutului este membră a Uniunii Europene din 1 Ianuarie 2007, dată la care România a fost admisă în familia paneuropeană.

– Mai mult de jumătate din cetățenii Republicii Moldova, care și-au redobândit cetățenia română, sunt și cetățeni europeni cu drepturi depline.

– ReUnirea e realizabilă pe baza identităţii asumate documentar- redobândirea cetățeniei române.

P. S. S. Bizară/Inexplicabilă utilizarea la Chișinău a sintagmelor:

– “Mitropolia Chișinăului și Întregii Moldove”

– “Academia Moldovei”….

 

Iuliana Gorea Costin

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.