23 cabinete veterinare unde se sterilizează gratuit animalele de companie

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a început în data de 26.08.2013 programul de sterilizare gratuită a cânilor cu deţinător din Municipiul Bucureşti, prin intermediul unui număr de 23 de cabinete veterinare.

Reprezentanţii ASPA au estimat până la sfârşitul anului 2013, efectuarea unui număr de aproximativ 5.000 de operaţii de sterilizare a câinilor, pentru care a fost alocată în bugetul instituţiei suma de 675.800 de lei.

Programul este destinat strict persoanelor care deţin câini şi care au domiciliul în Municipiul Bucureşti.

Autoritatea va plăti pentru o operaţie de sterilizare a unui câine-mascul suma de 98 de lei, iar pentru aceeaşi operaţie făcută unui câine-femelă suma de 120 de lei, preţurile fiind stabilite în urma procedurii de licitaţie finalizată de instituţie în luna august.

Preţurile cuprind contravaloarea tuturor materialelor necesare actului chirurgical efectuat, manopera operaţiei, precum şi, identificarea animalului prin aplicarea microcipului.

Reprezentanţii ASPA vor verifica prin sondaj, atât activitatea desfăşurată în cabinetele veterinare selecţionate, cât şi deţinerea reală a animalelor sterilizate.

“Având în vedere prevederile Hotărârii Consiliului General al Muncipiului Bucureşti nr. 145 /2013 am demarat acest program pentru a veni în sprijnul cetăţenilor care înţeleg necesitatea sterilizării câinilor şi, nu în ultimul rând, a celor care doresc să intre în normalitate”, afirmă Răzvan Băncescu – Coordonator de Proiect la ASPA.

 

Pe de altă parte, aproape 100 de câini fără deţinător au fost strânşi din 19 parcuri din Bucureşti, în ultimele două săptămâni, de reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

ASPA a desfăşurat în perioada 08 – 21 august, în 19 parcuri din Capitală mai multe acţiuni pentru strângerea câinilor fără deţinător, în urma cărora au fost prinse 91 de animale

Acţiunile au fost incluse în proiectul „Parcuri fără câini”, iniţiat în luna august a anului trecut.

Cei mai mulţi câini au fost ridicaţi din parcurile Herăstrău ­ 11, câte 10 exemplare din Plumbuita şi I.O.R, opt animale din parcul Crângaşi, câte şapte din Carol şi Politehnicii, alte cinci exemplare din Parcul Izvor, câte patru din Moghioroş, Titanii, Giuleşti, Tineretului, câte trei din Sebastian şi Gheorghe Petraşcu, precum şi câte două exemplare canine din Eroilor, Operei, Circului, Morarilor şi Florilor, dar şi un câine din Parcul Naţional.

“Este vară şi vreme frumoasă, iar parcurile Capitalei sunt pline de oameni care se destind în aer liber. Am desfăşurat aceste acţiuni deoarece ne dorim ca bucureştenii să se simtă în siguranţă atunci când aleg să-şi petreacă timpul liber împreună cu cei dragi în aceste zone”, afirmă Răzvan Băncescu – Coordonator de Proiect la ASPA.

Câinii au fost duşi în adăposturile municipalităţii, Theodor Pallady şi respectiv cel din Mihăileşti

Reamintim cetăţenilor care doresc să adopte animale că se pot adresa reprezentanţilor ASPA, conform prevederilor HCGMB nr.145/ 2013.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.