23 de amenzi și 20 de avertismente, aplicate agențiilor de turism și structurilor de primire turistică

Autoritatea Națională pentru Turism (ANT), prin Direcția Generală Control și Autorizare Turism, a demarat la nivel național o amplă acțiune de control și autorizare la agențiile de turism și unități hoteliere. Inspectorii ANT au efectuat 160 de controale la agenții de turism și structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare și alimentație publică. 74 de agenții de turism sau puncte de lucru ale agențiilor de turism nu mai funcționau și au fost eliminate din baza de date a ANT.

De asemenea, au fost aplicate 23 de amenzi și 20 de avertismente la agenții de turism și structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare și alimentație publică.În urma acțiunilor întreprinse de inspectorii ANT, au fost date amenzi în valoare de 310 mii lei. Precizăm că în 43 de unități verificate nu au fost constatate deficiențe.

Amenzile și avertismentele au fost date în urma constatării de nereguli în ceea ce privește respectarea normelor de clasificare sau licențiere. Au fost retrase două certificate de clasificare pentru un hotel și un restaurant, și două fișe anexe la două unități de alimentație publică. În urma controalelor, a fost dispusă scoaterea din circuitul turistic a 92 de camere, urmând ca proprietarii să îmbunătățească serviciile pentru a putea fi reintroduse.

În această perioadă, Autoritatea Națională pentru Turism a eliberat 160 de autorizații provizorii de funcționare pentru structuri de primire turistice, 350 de licențe de turism, peste 1000 de brevete de turism, 150 de atestate ghid, 91 certificate de clasificare, iar pentru structurile de cazare au fost întocmite un număr de 86 note de clasificare și 90 de note de autorizare turistică a plajei.

Autoritatea Națională pentru Turism va continua să verifice toate structurile de cazare și alimentație , atât cele care s-au autoclasificat până în martie 2013 pe baza declarației pe proprie răspundere, precum și cele la care clasificarea se face la fața locului de către inspectorii ANT.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.