230 de vise împlinite pentru bunicii din Căminul de Bătrâni Berceni

 

Bătrânii rămași singuri pe lume au avut parte de clipe magice. Nu mai puțin de 230 de bunici, între 64 și 88 de ani, care trăiesc la Centrul Rezidenţial pentru Îngrijre şi Asistenţă Persoane Dependente Berceni, din București, au avut parte astăzi, 18 decembrie, de o zi specială. S-au îmbrăcat în haine de sărbătoare și au retrăit atmosfera sărbătorilor de odinioară.

În acorduri de colide, aceștia au împodobit brazii și au primit pungi întregi cu cadouri. Ba chiar, unii dintre au avut ocazia să-și îndeplinească dorințele, mici, dar importante pentru sufletul lor. Și-au dorit prăjituri, cărți de citit, o păpușă sau chiar o floare.

 


Și le-au primit cu lacrimi în ochi din partea Alexandrei Dobre, directorul general al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti (CSMB), în cadrul campaniei ”Crăciun pentru toți”.

”Lucrez zilnic cu seniorii bucureșteni și am realizat cât de important este să oferi dragostea și atenția unei persoane vârstnice, care este în suferință. Mă bucur că am reușit cu toții să le dăruim acestor oameni o zi specială, de neuitat, iar lacrimile lor de bucurie au reprezentat pentru mine cel mai frumos dar de Sărbători!”, a declarat Alexandra Dobre.

 

 

Ea a fost ajutată de spiridușii lui Moș Crăciun, angajați ai CSMB și voluntari de la Forumul Elevilor Bucureşteni (F.E.B).

“Împreună am reușit să aducem zâmbetul pe buzele unor persoane vârstnice care nu au parte de atenția pe care o merită!”, ne-a spus emoționată Elena Mincu, elevă în clasa a X-a a Liceului Teoretic “Jean Monet” şi preşedintele Comisiei de Sănătate și Sprijin Social din cadrul F.E.B.

 

 

“Astfel de acțiuni sunt o adevărată rază de speranță pentru vârstnicii aflați aici. Noi încercăm să le oferim seniorilor noștri toate condițiile de care au nevoie pentru a duce o viață demnă, dar dragostea și surprizele cu care voluntarii i-au întâmpinat astăzi pe bătrâni au făcut din această zi o experiență de neuitat”, a completat George Cosmin Butură, directorul Medical al Centrului Berceni.

Campania ”Crăciun pentru toți”, a fost inițiată și susținută de Alexandra Dobre, directorul general al CSMB, cu sprijinul Asociației Credință și Demnitate.

 Date despre Căminul de Bătrâni Berceni

Centrul Rezidenţial pentru Îngrijre şi Asistenţă Persoane Dependente Berceni este cea mai veche şi cea mai mare instituţie de profil din Bucureşti şi din ţară.

Inaugurată în 1974, aceasta a avut în grijă, de-a lungul timpului  mii de beneficiari, iar anul acesta a marcat 45 de ani de existenţă neîntreruptă.

 

Biroul de Presă al CSMB

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.