24 de ore. SOS Satele Copiilor

Este perioada cea mai frumoasă a anului! Abia așteptăm să avem timp în sfârșit pentru cei dragi și să ne bucurăm că suntem în familie de Sărbători. Copiii se gândesc cu emoție la Moș și la cadouri și abia așteaptă vacanța. Aceasta poate fi realitatea multora dintre noi, dar nu a tuturor. Te invit să citești povestea Anei.

24 de ore. 24 decembrie. E dimineață și nu ar vrea să se ridice din pat. Frigul îi străbate oasele și îi pare rău că azi nu este zi de școală. Ar fi bătut fără să șovăie drumul înghețat, cu gândul la soba caldă și la doamna învățătoare. „Păcat că este vacanță!” 
E încă dimineață și este deja scandal. Ana își ia frățiorul în brațe și îi pune mâinile la urechi. Măcar el să nu audă cuvintele tăiose. “Oare la ce bun?”, își spune. „Oricum se ceartă mereu!”. 
S-a făcut aproape prânz și copiii nu au mâncat nimic. Fata a pregătit ceaiul și se duce să cumpere pâine și niște felii de salam. Pe drum câțiva copii trag de o sanie și râd. Vorbesc de moș și de cadouri. “Oare chiar există!? Doamna învățătoare a zis că vine la copiii cuminți.” Își zice încă o dată că ea nu merită, că nu e bună de nimic și că moșul ăla la ei nu vine oricum.
E seara lui 24 decembrie și Ana se uită plângând la rana de la mâna. Nu poate uita ziua când tata i-a aruncat o bucată de pâine, dar câinele a sărit la mâna ei și a muscat-o. Rana nu s-a închis în suflet, dar își înghite lacrimile și se ascunde sub pătură. “Dacă mama ar fi încă aici…”. E noapte și, încă, 24 decembrie. Fata aude un zgomot și se trezește tresărind. “A venit Moșul?”. Nu.
Dimineață iar și frigul îi străbate oasele. Este Crăciunul, iar Ana ar vrea să fie și pentru ei.

Știu că la fel ca mine ți-ai dori ca povestea Anei să fie doar o poveste. Cele 24 de ore sunt pentru mulți copii de fapt ani de suferință. Ani trăiți în sărăcie, frig, certuri. Ani în care nu au știut că poți să adormi în brațele cade ale mamei, nici că pupicul pe frunte înainte de somn este vindecător.

La SOS Satele Copiilor cu ajutorul tău și al altor oameni cu suflet mare astfel de povești capătă alt curs. Cel al normalității și al iubirii. La fel a fost și povestea Anei după ce a ajuns la SOS Satele Copiilor. 

La SOS vorbim de multe ori de vieți schimbate în bine. Sute de copii au învățat aici ce este familia și Crăciunul. Au descoperit bucuria de a avea propiul pat și au simțit ce înseamnă grija și căldura unei Mame SOS. Au crescut, au primit o educație, au fost ajutați să își vindece rănile din suflet, iar azi, sunt oameni de bine, la fel ca tine!

Păstrează-i în gând pe Ana și pe copiii care cresc la SOS Satele Copiilor măcar pentru 24 ore. 
Alege să oferi un dar lună de lună copiilor rămași fără ajutorul părinților și împreună le putem oferi cel mai de preț cadou: șansa la o familie SOS iubitoare!

Donează 30 lei lunar
Donează 45 lei lunar
Cu drag,
Alexandra Vasile
Fundraiser SOS Satele Copiilor Romania

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.