Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

24 de ore. SOS Satele Copiilor

Publicat: joi, 07 decembrie 2017

Este perioada cea mai frumoasă a anului! Abia așteptăm să avem timp în sfârșit pentru cei dragi și să ne bucurăm că suntem în familie de Sărbători. Copiii se gândesc cu emoție la Moș și la cadouri și abia așteaptă vacanța. Aceasta poate fi realitatea multora dintre noi, dar nu a tuturor. Te invit să citești povestea Anei.

24 de ore. 24 decembrie. E dimineață și nu ar vrea să se ridice din pat. Frigul îi străbate oasele și îi pare rău că azi nu este zi de școală. Ar fi bătut fără să șovăie drumul înghețat, cu gândul la soba caldă și la doamna învățătoare. „Păcat că este vacanță!” 
E încă dimineață și este deja scandal. Ana își ia frățiorul în brațe și îi pune mâinile la urechi. Măcar el să nu audă cuvintele tăiose. “Oare la ce bun?”, își spune. „Oricum se ceartă mereu!”. 
S-a făcut aproape prânz și copiii nu au mâncat nimic. Fata a pregătit ceaiul și se duce să cumpere pâine și niște felii de salam. Pe drum câțiva copii trag de o sanie și râd. Vorbesc de moș și de cadouri. “Oare chiar există!? Doamna învățătoare a zis că vine la copiii cuminți.” Își zice încă o dată că ea nu merită, că nu e bună de nimic și că moșul ăla la ei nu vine oricum.
E seara lui 24 decembrie și Ana se uită plângând la rana de la mâna. Nu poate uita ziua când tata i-a aruncat o bucată de pâine, dar câinele a sărit la mâna ei și a muscat-o. Rana nu s-a închis în suflet, dar își înghite lacrimile și se ascunde sub pătură. “Dacă mama ar fi încă aici…”. E noapte și, încă, 24 decembrie. Fata aude un zgomot și se trezește tresărind. “A venit Moșul?”. Nu.
Dimineață iar și frigul îi străbate oasele. Este Crăciunul, iar Ana ar vrea să fie și pentru ei.

Știu că la fel ca mine ți-ai dori ca povestea Anei să fie doar o poveste. Cele 24 de ore sunt pentru mulți copii de fapt ani de suferință. Ani trăiți în sărăcie, frig, certuri. Ani în care nu au știut că poți să adormi în brațele cade ale mamei, nici că pupicul pe frunte înainte de somn este vindecător.

La SOS Satele Copiilor cu ajutorul tău și al altor oameni cu suflet mare astfel de povești capătă alt curs. Cel al normalității și al iubirii. La fel a fost și povestea Anei după ce a ajuns la SOS Satele Copiilor. 

La SOS vorbim de multe ori de vieți schimbate în bine. Sute de copii au învățat aici ce este familia și Crăciunul. Au descoperit bucuria de a avea propiul pat și au simțit ce înseamnă grija și căldura unei Mame SOS. Au crescut, au primit o educație, au fost ajutați să își vindece rănile din suflet, iar azi, sunt oameni de bine, la fel ca tine!

Păstrează-i în gând pe Ana și pe copiii care cresc la SOS Satele Copiilor măcar pentru 24 ore. 
Alege să oferi un dar lună de lună copiilor rămași fără ajutorul părinților și împreună le putem oferi cel mai de preț cadou: șansa la o familie SOS iubitoare!

Donează 30 lei lunar
Donează 45 lei lunar
Cu drag,
Alexandra Vasile
Fundraiser SOS Satele Copiilor Romania

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=88526

Publicat de la data dec. 7 2017. Categorii Social.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

16 decembrie 2018, 11:50
 

NE
Noros
2°C
25 km/h
Perceput de temperatură: -6°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 25 km/h NE
Rafale de vânt: 25 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:46
Apus: 16:37
Prognoza 17 decembrie 2018
Zi
 

NE
Precipitaţii
3°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 0
Noapte
 

NE
Noros
-1°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 0
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-12-2018 Ora : 3 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 03:00 si 08:00 In zona : Județul Vaslui;Județul Vrancea: zona joasă;Județul Botoşani;Județul Galaţi: Tecuci, Matca, Cudalbi, Târgu Bujor, Corod, Umbrărești, Cosmești, Munteni, Barcea, Brăhășești, Ghidigeni, Drăgănești, Măstăcani, Fârțănești, Ivești, Drăgușeni, Berești-Meria, Nicorești, Berești, Gohor, Grivița, Cavadinești, Valea Mărului, Cuca, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-12-2018 Ora : 3 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 03:00 si 08:00 In zona : Județul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Neamţ: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : vânt cu rafale de 80..90 km/h și viscol puternic ce […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-12-2018 Ora : 3 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 03:00 si 08:00 In zona : Județul Constanta: Hârșova, Ciobanu, Ghindărești, Gârliciu, Saraiu, Horia;Județul Tulcea: Babadag, Sarichioi, Sulina, Baia, Topolog, Valea Nucarilor, Frecăței, Murighiol, Mihail Kogălniceanu, Casimcea, Slava Cercheză, Mahmudia, Nalbant, Dăeni, Mihai Bravu, Izvoarele, Stejaru, Nufăru, Ciucurova, Beștepe, […]
 • Avertizare meteorologica
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 15-12-2018 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 15 decembrie, ora 13 – 16 decembrie, ora 18 Fenomene vizate: ninsori, lapoviță, ploi și poleiZone afectate: […]

Loto

Horoscop

 • 161.246 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team