25 de firme din Capitală care comercializează produse de panificaţie, la control

Poliţiştii D.G.P.M.B din cadrul Serviciilor de Investigare a Fraudelor (S.I.F central şi Sectoarele 1-6 Poliţie), beneficiind şi de sprijinul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, precum şi al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti fac controale la peste 25 de agenţi economici care comercializează produse de panificaţie.

Acţiunea are ca scop prevenirea şi combaterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi munca la negru.

Totodată, în cadrul acţiunii, organizată în sistem integrat, se verifică existenţa contractelor de muncă şi înregistrarea acestora la Inspectoratul Teritorial de Muncă, precum şi modul de comercializare, etichetare şi prezentare a pâinii şi a produselor de panificaţie.

Reamintim că, în această dimineaţă, au fost instituite filtre în şase zone de acces în Bucureşti (km. 36 – A1, km. 20 – A2, şoseaua Bucureşti – Târgovişte, judeţul Ilfov, şoseaua Bucureşti – Giurgiu şi Afumaţi, şoseaua Bucureşti – Urziceni). Poliţiştii verifică tirurile cu care se transportă produse achiziţionate intracomunitar, pentru a stabili dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate).

Până la acest moment, au fost indisponibilizate 60 tone marfă congelată (trei tiruri) în vederea confiscării.

Mai mult de jumătate dintre efectivele serviciilor de investigare a fraudelor de la Poliţia Capitalei sunt angrenate în cele două acţiuni.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.