Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

4.000 de copaci plantați de Enel și MaiMultVerde în Parcul Natural Comana

Publicat: duminică, 14 aprilie 2013

Peste 100 de voluntari ai Enel România și ai Asociației MaiMultVerde au plantat 4.000 de copaci în Parcul Natural Comana, în cea de-a doua etapă a proiectul Enel „Mega Copacul”.

Anul trecut compania s-a angajat, în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde, să planteze un copac pentru fiecare 10 MWh de Energie Verde consumată de către clienții săi, companii.

Lansat în 2012 de Enel Energie și Enel Energie Muntenia, produsul Energie Verde oferă companiilor din România oportunitatea de a achiziționa electricitate provenită exclusiv din surse regenerabile și de a sprijini astfel reducerea emisiilor de carbon. Un proces certificat independent conferă clienților care optează pentru Energie Verde garanția că au acces la energie produsă din surse regenerabile.

Pachetul Energie Verde poate fi achiziționat de orice companie care a optat pentru piața liberă de energie electrică, fiind deja ales de un număr de companii. Mega Image este una dintre ele, fiind primul client din domeniul retail-ului alimentar care a ales să consume Energie Verde, încă de la începutul lui 2012. Vega Hotel din stațiunea Mamaia a optat recent pentru pachetul Energie Verde, fiind primul hotel din România care folosește acest tip de energie.

Parcul Natural Comana este o arie protejată de interes național situată în județul Giurgiu, aproape de București, și foarte frecventată de turiști. Cu o suprafață de 24.963 ha, parcul reprezintă o zonă specială de conservare cu regim de protecție pentru specii de floră și faună, fiind declarat Sit Ramsar.

Proiectul Enel „Mega Copacul” a fost lansat în noiembrie 2012, când 700 de copaci au fost plantați de voluntarii Enel și ai Asociației MaiMultVerde, în baza consumului de Energie Verde înregistrat până la acea data. Toate activitățile au fost realizate cu sprijinul Ocolului Silvic Comana.

Enel este cea mai mare companie italiană în domeniul energiei electrice și cea de-a doua companie europeană de utilități în funcție de capacitatea instalată. Este un grup integrat, comercializând electricitate și gaze naturale către peste 61 milioane de clienți.  Enel activează în 40 de țări din întreaga lume, având o capacitate instalată netă de circa 98.000 MW și peste 75.000 de angajați.

Prezentă pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar si al producției de energie electrică din surse regenerabile. Compania are 4.000 de angajați pe plan local și oferă servicii unui număr de 2,6 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, totalizând aproape o treime din piața locală de distribuție. Enel dezvoltă un program semnificativ de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, modernizarea rețelei și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii cinci ani de activitate, 2008 – 2012, MaiMultVerde a lucrat cu 22.000 de voluntari, a plantat peste 700.000 de puieţi, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti şi Oradea, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii cinci ani a depăşit 3.800.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=4618

Publicat de la data apr. 14 2013. Categorii Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 ianuarie 2020, 2:42
 

N
Noros
1°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 2°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:47
Apus: 17:06
Prognoza 20 ianuarie 2020
Zi
 

NV
Predominant înnourat
4°C
Vânt: 4 km/h NV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
-5°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-01-2020 Ora : 14 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 14:00 si 17:00 In zona : Județul Alba: Aiud, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Unirea, Galda de Jos, Șona, Mihalț, Lopadea Nouă, Stremț, Sâncel, Sântimbru, Lunca Mureșului, Mirăslău, Bucerdea Grânoasă, Berghin, Fărău, Noșlac, Crăciunelu de Jos, Livezile, Cergău, Roșia de […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-01-2020 Ora : 14 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 14:00 si 17:00 In zona : Județul Cluj: Turda, Câmpia Turzii, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Luna, Călărași, Petreștii de Jos, Săndulești, Ciurila, Ploscoș;Județul Satu Mare: zona joasă; Se vor semnala : ceaţă care […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-01-2020 Ora : 14 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 14:00 si 17:00 In zona : Județul Arad: zona joasă;Județul Bihor: zona joasă; Se vor semnala : ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m, izolat sub 50 m

Loto

Horoscop

 • 256.562 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team