Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

400 milioane de euro pentru tratarea apelor uzate din jurul Bucureştiului

Publicat: luni, 29 iulie 2013

Comisia Europeana (CE) a aprobat vineri o investiţie de 130 de milioane de euro din Fondul de Coeziune, pentru prima etapă a proiectului de tratare a apelor uzate din jurul Bucureştiului. Proiectul se numeşte „Finalizarea Staţiei de epurare a apelor uzate Glina, reabilitarea colectoarelor principale de canalizare şi a canalului colector de apă uzată Dâmboviţa (CASETA)” şi este finanţat prin Axa 1 – Sectorul de apă şi apă uzată al Programului Operaţional POS Mediu, din cadrul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Alături de contribuţia de la Bugetul de Stat, valoarea totală a primei etape a proiectului se ridică la 258 352 050 EUR, care corespunde perioadei de programare 2007-2013.
Investiţiile prioritare POS Mediu pentru acest proiect sunt următoarele:
– Extinderea staţiei de epurare a apelor uzate şi construcţia incineratorului pentru eliminarea nămolului;
– Reabilitarea şi extinderea sistemului de drenare şi lucrări de reducere a infiltraţiilor în CASETĂ (lucrări pentru reducerea infiltraţiilor şi a gradului de diluare a colectorului principal Caseta constând în construirea sistemelor de drenaj pe partea dreaptă a Casetei, reabilitarea sistemelor de drenaj în zonele Tineretului, Titan şi Lacul Carol);
– Reabilitarea colectoarelor principale;
– Asistenţă tehnică pentru managementul proiectului şi supervizarea lucrărilor, precum şi servicii de audit al proiectului.
Proiectul presupune investiţii în infrastructura de apă uzată amplasată în municipiul Bucureşti şi o parte din cele unsprezece localităţi din judeţul Ilfov (Dobroeşti, Pantelimon, Chiajna, Voluntari-Găneasa, Jilava, Popeşti-Leordeni, Chitila, Buftea, Glina, Mogoşoaia şi Otopeni – zona aeroportului Henry Coandă), iar populaţia ţintă beneficiară a proiectului fiind de aproximativ 1.944. 327 locuitori ai municipiului Bucureşti şi 140.377 locuitori ai localităţilor învecinate.
Costul total al investiţiei este estimat la peste 400 milioane de euro, din care peste 258 milioane de euro în etapa 2007 – 2013 şi peste 159 de milioane de euro în perioada de programare 2014 – 2020.
„Investiţia va îmbunătăţi semnificativ calitatea vieţii a peste 2 milioane de locuitori din jurul Bucureştiului. Va îmbunătăţi calitatea apei râului Dâmboviţa, fapt care va fi benefic şi pentru sănătatea populaţiei. De asemenea, va creşte atractivitatea economică a zonei pentru afaceri şi companii”, a declarat comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=11097

Publicat de la data iul. 29 2013. Categorii Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 octombrie 2019, 23:51
 

NNE
Senin
13°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 13°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 87%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:31
Apus: 18:31
Prognoza 17 octombrie 2019
Zi
 

ESE
Înnourat
22°C
Vânt: 0 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.236 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team