5 documentare online timp de o saptamana, la One World Romania 2014

Saptamana aceasta, pregateste-te sa intri in cine-lupta cu 5 documentare oferite exclusiv, in avanpremiera, pe platforma DocAlliance Online Channel / www.dafilms.com. De luni, 10 martie si pana duminica 16 martie, veti putea urmari urmatoarele documentare, din selectia One World Romania 2014: My ChildCropByewayThe Shovel Is Too Small si Toamna romaneasca.

My Child, parte din sectiunea Si dragostea e un drept al omului, prezinta un grup de parinti ai unor persoane LGBT, care au acceptat adevarata identitate sexuala a copiilor lor. Filmul regizorului Can Candan este o poveste profund umana, cu parinti reali care se redescopera pe ei si copiii lor, si decid sa ii sustina in mod activ. Urmariti-l aici.

Crop, documentarul ce urmeaza a fi prezentat in sectiunea Clinica mass-media, este filmat integral in redactia celui mai vechi cotidian national din Egipt, Al-Ahram. Filmul este un document neconventional al revolutiei egiptene, care nu include nicio imagine a revolutei propriu-zise. Prin turul pe care il face in sediul ziarului Al-Ahram, documentarul invita la o reflectie asupra modului in care arhitectura si mecanismele de functionare ale acestui urias organ de presa fac ca propaganda vechiului regim sa supravietuiasca. Puteti vedea filmul aici.

Byeway face parte din sectiunea Rebeli pentru cauze si spune povestea absurda a autostrazii D8 – de ani de zile, cei cativa kilometri care au mai ramas de construit intre Praga si Berlin si care traverseaza o arie protejata a Boemiei, nu pot fi dusi la bun sfarsit. Filmul ni-i arata pe manager-ul proiectului, un activist si un cuplu casatorit care traieste in apropierea santierului – toti par a fi legati de acesti cativa kilometri de asfalt, pentru totdeauna. Urmariti Byeway aici.

Documentarul The Shovel Is Too Small face parte din sectiunea Dupa 25 de ani. Legenda spune ca, atunci cand Tito s-a oferit sa ii indeplineasca o dorinta iugoslavului Alija Sirotanovic, acesta a cerut o lopata mai mare. Figura lui Sirotanovic a aparut pe bancnota de 20 000 de dinari. Peste aproximativ 25 de ani, echipa filmului roaga un numar de tineri sa il identifice pe barbatul de pe bancnota. Tinerii nu reusesc, insa cei mai in varsta nu numai ca il tin minte pe Sirotanovic, dar isi aduc aminte si de taberele de munca de altadata, pe care incearca cu elan sa le readuca la viata. Scurtmetrajul poate fi urmarit aici.

Cel de-al cincilea film este unul autohton – Toamna Romaneasca, realizat de Matei Budes si prezentat in sectiunea Rebeli pentru cauze. Filmul este un elogiu discret, adus protestatarilor care au iesit toamna trecuta in strada pentru a protesta impotriva proiectului minier de la Rosia Montana, cauzei lor si unitatii lor mult-incercate. Puteti vedea filmului lui Matei Budes aici.

De luni pana duminica va puteti incarca online cu munitie pentru cine-lupta. Din 17 martie va asteptam la cinema!

 

ONLINE: www.oneworld.ro | www.facebook.com/one.world.romania
ORGANIZATORI: Asociatia One World Romania si Centrul Ceh Bucuresti

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.