Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

5 motive să mergi la PELICAM

Publicat: marți, 19 iunie 2018
PELICAM, cel mai important festival din România dedicat filmelor de mediu, se întâmplă anul acesta între 21 și 24 iunie la Tulcea. E cu de toate: proiecții de film, expoziții, lansări de carte, workshop-uri sau concerte. Ca să te convingem că merită să mergi, am făcut o selecție a celor mai interesante lucruri care se vor întâmpla la PELICAM.

FILME despre mediu și oameni

Consacrat pentru selecția riguroasă, PELICAM vine anul acesta cu filme ce ne provoacă să reflectăm asupra unor întrebări esențiale: suntem protectori ai naturii sau distrugători, proprietari sau servitori umili, creatori sau neînsemnați?

Unul dintre aceste filme este documentarul intitulat Cine deține natura / Auf der Jagd – Wem gehört die Natur?/ Who owns nature (r. Alice Agneskirchner), care încearcă să răspundă acestei întrebări în unul dintre cele mai frumoase peisaje naturale –  Alpii.

Mai aproape de noi însă este problema expusă de Lise Hendrix și Vlad Săcăleanu, autorii mediumetrajului Virgo, care abordează problema defrișărilor ilegale și lipsa intențiilor de conservare a mediului din România.

Despre conservare și valoarea naturii se vorbește și în documentarul olandez Cât de scumpă este natura? / Backlight – How Expensive is Nature? (r. Daan Veldhuizen). Pentru conservarea globală a naturii este nevoie de 300 de miliarde de dolari, dar în lume sunt disponibile doar 51 de miliarde de dolari pe an. Un nou curent propune ca procesul de conservare a naturii să fie făcut într-o manieră profesională: pentru a proteja natura oamenii vor să îi dea o valoare reală.

Mai multe detalii despre filmele PELICAM găsiți aici.

MOONLIGHT BREAKFAST – concert

Moonlight Breakfast este cea mai nouă trupă care sustine platforma Uncut.ro, o inițiativă a Greenpeace România care pune la dispoziția publicului un mix ambiental de sunete reale înregistrate în pădurile virgine din România, reunite în albumul intitulat Uncut. Scopul este acela de a promova un viitor în care să avem păduri mai multe și mai bune decât cele de astăzi. Ei vor susține un concert în cadrul festivalului Pelicam, si vor lansa videoclipul melodiei “Bonjour”, reinterpretată folosind sunetele pădurilor. Evenimentul va avea loc pe 23 iunie 2018, în Piața Mircea cel Bătrân, începând cu ora 21.00.

 PEOPLE’S CLIMATE CASE – Proiecție și discuție

Zece familii din Europa și din afara ei dau în judecată UE la Tribunalul de pe lângă Curtea Europeană de Justiție pentru că eșuează în a-și proteja cetățenii menținând o țintă inadecvată de reducere a emisiilor pentru anul 2030. Raul Cazan și Mihai Stoica de la 2Celsius, organizația care susține acest demers în România, vor prezenta un film despre impactul schimbărilor climatice în viața oamenilor și vor participa la discuții. Casa Avramide, duminică, 24 iunie, ora 11.00.

EXPLOATAREA CĂRBUNILOR ÎN ROMÂNIA – expoziție foto

Mihai Stoica, fotojurnalist și producător de film documentar, a documentat timp de patru ani impactul industriei carbonifere asupra mediului și comunităților gorjene din sate și orașe miniere. Vernisajul expoziției foto, sâmbătă, ora 10.30, Casa Avramide.

ECOSISTEME – expoziție WWF

Expoziția ilustrează principalele ecosisteme pe care le găsim în România și serviciile ecosistemice pe care acestea le oferă. Astfel, vei intra în lumea sălbatică a zonelor de pădure, ape, în lumea idilică a pajiștilor și a zonelor agricole, unde fiecare ecosistem și se va destăinui și îți va prezenta bunurile pe care le oferă prin intermediul serviciilor ecosistemice. Fotografiile vor fi expuse în Centrul Cultural Jean Bart pe parcursul festivalului.

Sursa: GreenPeace Romania

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=99505

Publicat de la data iun. 19 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Mediu, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 ianuarie 2020, 20:28
 

SE
Senin
1°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 2°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 55%
Vânt: 0 km/h SE
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:44
Apus: 17:12
Prognoza 24 ianuarie 2020
Zi
 

SV
Soare
7°C
Vânt: 7 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
-2°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-01-2020 Ora : 9 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23 ianuarie, ora 09:00 - 23 ianuarie, ora 18:00; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : intensificări ale vântului; Mesaj : ACTUALIZAREATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 23 ianuarie, ora 09:00 - 23 ianuarie, ora 18:00Fenomene […]

Loto

Horoscop

  • 258.026 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team