50 de femei de carieră oferă ”Inspirație pentru viitor” unor tinere din 13 sate din sudul României

50 de femei de carieră vor împărtăși experiența lor profesională cu 50 de tinere din mediul rural în cadrul evenimentului “Inspirație pentru viitor” organizat de Fundația PACT în parteneriat cu AVON Cosmetics România, pe 31 martie.

Cele 50 de tinere provin din 13 comunități, din 9 județe din sudul României: Bumbești-Jiu (Gorj), Caracal (Olt), Corbeni (Argeș), Eșelnița (Mehedinți), Găujani (Giurgiu), Lanurile (Brăila), Mahmudia (Tulcea), Merișani (Argeș), Negoi (Dolj), Ocolna (Dolj), Sfântu Gheorghe (Tulcea), Spanțov (Călărăși), Vârvor (Dolj). Ele se vor întâlni cu femei de carieră care lucrează în domenii variate precum business, media și comunicare, antreprenoriat, resurse umane, administrație publică. Acestea vor petrece o zi împreună cu tinerele lor invitate și vor povesti despre reușitele și provocările lor, oferindu-le modele de inspirație.  La rândul lor, cele 50 de tinere vor avea ocazia să povestească despre comunitățile lor și despre greutățile cu care se confruntă.  A doua zi, pe 1 aprilie, tinerele vor participa la un atelier de dezvoltare personală care să le ajute să se descopere și să le dea idei despre ce pot face în viitor.

“Aceste tinere nu au acces la informații și oportunități precum cele care trăiesc în orașele mari. Opțiunile lor profesionale sunt reduse și, de multe ori, sunt nevoite să renunțe la visurile lor. Această realitate este confirmată de cifre: în 2015 rata de părăsire timpurie a școlii a fost de 27,8% în mediul rural, față de 5,9% în orașele mari. Inspirație pentru viitor este una dintre inițiativele prin care ne dorim să susținem educația în comunitățile sărace din sudul României.”, a declarat Gabriela Stanciu, director executiv Fundația PACT.

 Campania Respectului pentru femei, una dintre iniţiativele sociale AVON, e un demers necesar în faţa unei probleme care pare să se replice la nesfârşit în jurul nostru. De aceea, credem că e de datoria noastră să vorbim deschis şi să ne implicăm pentru rezolvarea unor răni pe care niciun machiaj nu le-ar putea acoperi: rănile violenței asupra femeii. Poate le consideraţi pe tinere prea mici, încă prea jucăuşe pentru un astfel de subiect.  Credem însă că e optim ca adolescenţa, perioada primelor legături de cuplu şi cea în care luăm primele decizii importante, să fie cea în care tinerele află că e important să pună preţ pe demnitatea lor şi că pot obţine orice îşi doresc prin muncă şi perseverenţă.” Stela Toderaşcu, Senior Commercial Marketing Manager AVON Cosmetics România.

 

 

 

 

Inspirație pentru viitor este unul dintre proiectele prin care Fundația PACT sprijină accelerarea dezvoltării comunităților rurale din sudul României prin intervenții sustenabile în educație, sănatate, locuire și antreprenoriat social.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.