51,26% dintre candidaţi au luat examenul de definitivat în învăţământul preuniversitar

Procentul de promovare la examenul naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2013, la nivel de ţară este de 51,26%, conform unui comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale. Cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în judeţul Gorj – 82,35% -, iar cel mai scăzut, în judeţul Călăraşi – 33,33%. Dintre candidaţii care au reuşit să promoveze examenul, 32 au obţinut note de 10, iar alţi 174, note între 9,50 şi 9,99.

Cadrele didactice care au promovat examenul naţional de definitivare au dobândit dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Candidaţii înscrişi la examenul de definitivare au avut de susţinut două probe. Prima, care s-a desfăşurat în perioada ianuarie – iunie, a constat în susţinerea a două inspecţii speciale la clasă şi a avut caracter eliminatoriu. În urma acesteia, din totalul celor 8.567 de candidaţi înscrişi, au reuşit să se califice pentru a doua probă, scrisă, din data de 18 iulie, 7.889 de candidaţi. S-au prezentat la examenul scris 7.400 şi au finalizat proba 6.651 de candidaţi.

 Pentru sesiunea din acest an, MEN a decis ca nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ să fie 8 şi nu 7, iar o altă noutate a fost acordarea dreptului de a participa la  examen şi debutanţilor cu un an vechime la catedră.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.