6 puncte fixe de prim ajutor amenajate în containere, la dispoziţia cetăţenilor din sectorul 4

Duminică, 28 Iulie a.c., Primăria Sectorului 4 a demarat amplasarea celor 6 containere, destinate acordării primului ajutor cetăţenilor, în situaţii de urgenţă.

Astfel, în special în contextul avertizării meteo, care anunţă atingerea şi depăşirea pragului de caniculă, Primarul Cristian Popescu – Piedone a solicitat ca aceste puncte fixe de prim ajutor să devină urgent funcţionale, pentru a veni prompt şi eficient în sprijinul cetăţenilor.

Aşadar, în premieră la nivelul Capitalei, în locaţiile în care Primăria Sectorului 4 poziţiona de obicei corturile anti-caniculă – Piaţa Unirii, Piaţa Progresul, Piaţa Sudului, Big Berceni, Metrou Brâncoveanu şi Parcul Tineretului, vor fi amplasate şi vor rămâne permanent cele 6 containere.

Acestea respectă cerinţele impuse de legislaţia în vigoare, privind acordarea primului ajutor, urmând a-şi dovedi utilitatea atât în cazul înregistrării unor temperaturi extreme, fie că vorbim de instalarea caniculei sau a gerului, cât şi în contextul producerii oricărui tip de situaţie de urgenţă, inclusiv cutremur sau inundaţii.

Totodată, mai pot fi utilizate în orice activitate a Primăriei Sectorului 4, inclusiv în cadrul campaniilor de informare şi conştientizare sau a oricărui tip de acţiune care presupune desfăşurare în spaţiul public.

Asigurând condiţii civilizate, containerele dispun de aer condiţionat, branşare la instalaţia electrică, la cea de apă şi canal, grup sanitar, pat pliant, trusă medicală de prim ajutor, tensiometre, teste de glicemie, masă, scaune, dozator cu apă potabilă, termos pentru ceai, pături, pahare de unică folosinţă.

„Vremea din ultima perioadă ne-a rezervat destul de multe surprize neplăcute, de aceea, considerăm extrem de utilă o astfel de achiziţie. Ne dorim protejarea locuitorilor Sectorului 4, în cazul producerii situaţiilor de urgenţă, iar corturile pe care le-am utilizat în anii precedenţi pentru acordarea primului ajutor s-au deteriorat, sub efectul manifestărilor meteo extreme – furtuni, vijelii şi ploi torenţiale. Pe lângă condiţiile pe care le oferă, cele 6 containere sunt rezistente, sigure şi pot fi cu uşurinţă amplasate sau reamplasate oricând, pe toată perioada anului, în orice punct al Sectorului 4, în funcţie de necesităţi. (Cristian Popescu – Piedone, Primarul Sectorului 4).

Costul estimat pentru un astfel de container este de aproximativ 9.000 de lei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.