8 reguli în căsnicie pe care poţi să le încalci

Legile matrimoniale nescrise nu au fost niciodată mai generoase ca acum. Soţii nu sunt nevoiţi să împartă acelaşi pat şi sunt liberi să-şi facă separat planuri de vacanţă, atâta timp cât deciziile luate nu influenţează armonia conjugală, declară terapeuţii de cuplu. Publicaţia „Woman’s Day“ citata de adevarul.ro a realizat o listă ce conţine un set de reguli pe care soţii sunt liberi să le încalce fără să se teamă că acest lucru ar putea să le afecteze relaţia.
1 Nu mergeţi la culcare supăraţi Această regulă a apărut, se pare, urmare a unui pasaj din Biblie care spune că „nu ar trebui să laşi Soarele să apună peste supărările tale“. Potrivit studiilor, încercările de a rezolva diverse probleme atunci când sunteţi obosiţi, supăraţi şi stresaţi vor eşua. Convorbirile purtate dimineaţa, după o noapte de răgaz, la o cafea, sunt cele mai eficiente, sunt de părere specialiştii.
2. Fiţi întotdeauna sinceri Sinceritatea nu este întotdeauna cea mai bună metodă atunci când vrei să eviţi un conflict. Spre exemplu, nu este recomandat să împarţi cu partenerul de viaţă detalii picante despre ceilalţi foşti sau foste. Acest lucru invită la comparaţie, iar comparaţia îl va aduce pe unul dintre soţi în dezavantaj. Este foarte important să fii diplomat în conversaţii şi, mai mult, să ţii cont de sentimentele celor din jur.
3. Nu plecaţi în vacanţe separat Oamenii au impresia că dacă împart acelaşi dormitor cu cineva trebuie să aibă şi preferinţe similare indiferent de domeniu. Fals. Fiecare soţ este liber să aleagă locul în care vrea să-şi petreacă vacanţa, iar planurile lor pot să coincidă sau nu. Niciunul nu trebuie să se sacrifice de dragul ceilulalt.
4. Certurile conduc la divorţ Rezultatele unor studii au demonstrat exact contrariul: ruptura se produce mai repede în cazul partenerilor care nu au nimic de împărţit şi nu găsesc nici un motiv să se contrazică. Desigur, nici conflictele frecvente nu reprezintă calea cea bună.
5. Copiii vor fi mereu pe primul loc Cele mai multe cupluri renunţă la viaţa sentimentală pentru a se dedica cu totul meseriei de părinte. De fapt, relaţia cu partenerul de viaţă trebuie preţuită la fel de mult pe ca cea cu proprii copii.
6. Nu dormiţi în paturi separate Fals. Fiecare dintre voi doi este liber să-şi aleagă propriul dormitor din moment ce nu se poate odihni alături de partener. Totuşi, focul pasiunii trebuie păstrat, chiar dacă dormiţi în paturi diferite.
7. Rutina dăunează Unele cupluri refuza o relaţie calmă, predictibilă, de dragul uneia plină de aventură doar pentru a nu se plictisi. O falsă concepţie întipărită în mintea oamenilor. Este mai important ca mariajul tău să se bucure de echilibru decât să trăieşti mereu cu bănuieli şi incertitudini.
8.Trebuie să faci sex cu partenerul pentru a-l face fericit Acest lucru se poate transforma într-o adevarată problemă pentru femei, mai ales pentru cele care au devenit de curând mame. Când numărul raporturile sexuale cu partenerul de viaţă scade înseamnă că relaţia nu merge într-o direcţie tocmai bună, declară specialiştii. Totuşi, amorul făcut numai de dragul celuilalt nu rezolvă lucrurile. Soluţia este comunicarea, pentru că doar aşa se poate ajunge la rezolvarea unei eventuale probleme.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.