Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

8 septembrie – Mobilizare generală pentru Roșia Montană

Publicat: vineri, 06 septembrie 2013

Asociaţia Alburnus Maior ţine să reamintească membrilor Guvernului şi Parlamentului revendicările adresate autorităţilor în urma demonstraţiilor din data 1 septembrie ce au avut loc în ţară şi străinătate:
1) Respingerea imediată a proiectului de lege de către Parlament;
2) Demiterea neîntârziată a celor patru iniţiatori ai acestui proiect de lege: ministrul marilor proiecte (Dan Şova), cel al mediului (Rovana Plumb), cel al culturii (Daniel Barbu) şi directorul ANRM (Gheorghe Duţu);
3) Formarea unei comisii de anchetă parlamentară care să investigheze responsabilii direcți pentru întocmirea acestei propuneri de lege care aduce atingeri grave asupra drepturile fundamentale ale omului, asupra principiului separării puterilor în stat și care încalcă prevederi ale Constituției.
4) Interzicearea neîntârziată prin lege a utilizării cianurilor în industria minieră și deblocarea procedurilor de includere a Roșiei Montane pe lista UNESCO.
Solicitarea Alburnus Maior şi a susţinătorilor săi ce protestează zi de zi este de a primi un răspuns clar la aceste revendicări. Din nefericire declaraţiile membrilor Guvernului sau ale purtătorilor de cuvânt din sfera politică nu corespund solicitărilor zecilor de mii de oameni ce au ieşit în stradă. Mobilizarea generală din data de 8 septembrie are menirea de a le reaminti parlamentarilor voinţa cetăţenilor de a respinge propunerea de lege ce prevede distrugerea Roşiei Montane. Prin reţelele de socializare toţi cei ce doresc salvarea Roşiei Montane sunt chemaţi în stradă pentru a-şi face auzită vocea.
În seara zilei de 5 septembrie protestatarii au ocupat Piaţa Constituţiei şi au citit la portavoce în faţa Parlamentului pasaje din constituţie. A doua zi, activişti ai campaniei Salvaţi Roşia Montană au blocat intrarea Izvor a Palatului Parlamentului.
„Revendicările noastre nu au primit nici un răspuns. Proiectul de minerit s-a schimbat doar în percepţia guvernului orbit de fantastica creştere a redevenţei cu 2 la sută. Cele aproape 250 de mii de tone de cianură sunt aceleaşi, barajul are tot 185 de metri înălţime şi tot din piatră şi pământ este realizat. Fiica mea de 14 ani negociază mai bine decât guvernul României. Acelaşi guvern care se joacă acum cu stabilitatea politică şi economică a României pentru a aviza una din cele mai mari fraude din istoria recentă a poporului român” a declarat Eugen David, preşedintele Alburnus Maior.
„Oamenii nu mai pot fi păcăliţi de presa cumpărată de companie. Orice încercare de ignorare sau discreditare a protestelor nu face decât să aducă şi mai mulţi oameni nemulţumiţi de nesimţirea guvernului. Eu voi ieşi în stradă până când Roşia Montană se va bucura de semnătura ministrului pentru includerea pe lista UNESCO şi până când proiectul de lege va fi respins” a declarat Claudia Apostol, unul dintre protestatari.
Harta completă a localităţilor unde sunt anunţate demonstraţii o găsiţi la:
http://www.rosiamontana.org/stiri/lista-ora-elor-care-pe-8-septembrie-reiau-protestele-pentru-ro-ia-montan
Pentru mai multe informații, Eugen David, email: alburnusmaior@ngo.ro, mobil: 0740-280309.
Informații în timp real puteți obține de pe pagina noastră de facebook: Rosia Montana in UNESCO World Heritage – https://www.facebook.com/rosia.montana.in.unesco

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=13613

Publicat de la data sept. 6 2013. Categorii Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 octombrie 2019, 13:02
 

ENE
Ceaţă
12°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:30
Apus: 18:32
Prognoza 16 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
22°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 233.908 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team