A 4-a a Festivalului Corurilor Evreiești „Hamsa”

După succesul „Nopții Sinagogilor Deschise”, bucureștenii sunt invitați să ia parte la un adevărat Festival al Corurilor Evreiești, cu participarea specială a corului „Baruch Brothers” din Belgrad, Serbia – cel mai vechi cor evreiesc din lume.

Aceștia sunt invitații speciali ai ediției a 4-a a Festivalului „Hamsa” ce se va desfășura joi, 8 iunie 2017, ora 18:00 în cea mai mare și frumoasă sinagogă bucureșteană – Templul Coral, situată pe Str. Sfânta Vineri 9-11 (zona Unirea / Sfântu Gheorghe).

Aflat pentru prima oară în România, Corul „Baruch Brothers” din Belgrad, Serbia, a fost înfiinţat în 1879 în scopul conservării şi transmiterii patrimoniului cultural şi artistic evreiesc precum şi a tradiţiilor poporului evreu.

Actualul nume a fost adoptat în 1952 în amintirea celor trei fraţi din familia evreiască Baruch, membri ai mişcării de rezistenţă, care au fost ucişi în timpul pogromurilor regimului nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Din anul înfiinţării sale până în prezent, corul a susţinut numeroase concerte şi a participat la numeroase concursuri şi festivaluri din fosta Iugoslavie, precum şi în străinătate (Israel, SUA, Franţa, Italia, Austria, Elveţia, Grecia, Olanda, Ungaria, Spania, Marea Britanie şi altele).

Corul a apărut într-o serie de programe de televiziune şi radio, naționale și internaționale, a înregistrat două discuri cu muzică sinagogală şi tradiţională şi a fost medaliat de două ori de Preşedintele Serbiei pentru contribuţia sa la afirmarea culturală a ţării.

Corul „Macabi” al Comunității Evreilor Brăila, s-a înființat în 1997 cu ocazia sărbătorii de Hanuca. A susținut numeroase spectacole în sinagogile din Brăila, Galați, Brașov precum și la numeroase evenimente organizate de Primăria și Prefectura Brăila, de Directia Județeană de Cultură, de Muzeul Brăila, cât și în afara țării.

Vă invităm să îi ascultaţi în cadrul ediţiei a 4-a a Festivalului „Hamsa”, alături de Corul Evreiesc „Hazamir” al evreilor din București, și de formația de muzică evreiască tradițională „Bukarest Klezmer Band”, cu participarea extraordinară a lui Alexandru Arşinel cu un text semnat de Aurel Storin.

Festivalul „Hamsa” este organizat de Centrul Comunitar Evreiesc (JCC) București al Federației Comunităților Evreiești din România.

Biletele se pot găsi la sediul JCC București, Str. Popa Soare 18, tel. 021.320.26.08 și includ un mic suvenir israelian!

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.