Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

A sasea ediţie a Festivalului Internaţional HermannstadtFest, la final

Publicat: miercuri, 27 iunie 2018

S-a încheiat cea de-a sasea ediţie a Festivalului Internaţional HermannstadtFest. Evenimentul, care s-a dovedit un mare succes, care a reunit un număr de peste 100 de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 6 și 20 de ani, care au concurat la următoarele secțiuni: muzică populară vocal/instrumentală/ costume, muzică ușoară, secțiunea Remeber Dumitru Lupu si In numele iubirii <3 Stela Enache <3 Florin Bogardo.

Trofeul HermannstadtFest la secţiunea Muzică Uşoară a mers la București la Maria Răducan. Trofeul HermannstadtFest la secţiunea Muzică populară  l-a adjudecat Ana Anuțoiu din Deva care a reprezentat Ținutul Pădurenilor. Trofeul HermannstadtFest Internaţional l-a cucerit Gabriela Yordanova din Bulgaria.

Premiul de excelenţă HermannstadtFest ( cea mai mare medie după Trofeu) a fost obţinut de Iulia Teleuca din Rep. Moldova.

Premiul de excelenţă pentru cea mai bună interpretare a unei piese românești l-a obținut Ciocoiu Romina din Roman.

Premiul de excelentă Dumitru Lupu a fost obtinut de Catinca Leu din Călărași ,iar Premiul de excelentă Florin Bogardo a fost obţinut de Alexandru Bâscoveanu din Slatina.

Premiul de excelenţă pentru cea mai bună interpretare a unei piese patriotice a fost obținut de Roxana Pop din Cluj.

Premiul de excelenţă pentru cea mai bună interpretare instrumentală a fost obținut de Andrei Toader din Sibiu, iar Premiul de excelenţă pentru cel mai frumos costum popular l-a cucerit Iulia Lepadat din Medias.

Ca în fiecare an,  s-au acordat Premiul Învingătorilor copiiilor cu dizabilităţi .

Din judetul  Sibiu au participat 17 concurenţi, iar 11 dintre ei au câştigat premii respectiv, Maria Radu -Premiul 1 la secţiunea Remeber Dumitru Lupu , premiul 3 interpretare și premiul Codruț Croitoru,Vecerdea Ioana -Premiul 2 la secţiunea In numele iubirii <3 Stela Enache <3 Florin Bogardo şi la interpretare, premiul tinere talente oferit de Radio România Regional și premiul Adrian Ordean,Hanț Debora Premiul 3,Andrei Toader – Premiul de excelenţă pentru cea mai bună interpretare instrumentală,Adela Simion- premiul 1 la secțiunea Remember Dumitru Lupu,Iulia Lepădat din Mediaș – .Premiul de excelenţă pentru cel mai frumos costum popular și premiul 1 la muzică populară,Muntean Antonia din Mediaș – Premiul 3,Emanuel Varga din Mediaș – premiul 2, Matias Natalia din Mediaș – premiul 2.

 In cadrul festivalului a avut un moment oferit de Formația Corală, alături de Muzica Militară a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” condus de dl Maior Dumitru  Stîngaciu, și un spectacol oferit de Cenaclul Lumină Lină condus de preotul Cătălin Dumitrean, cu participarea extraordinară a preotului Doru Gheaja. Au cântat in recital câștigatori din editțiile trecute alaturi de Dominique Simionescu , Lorelai Moșneguțu, Stela Enache și Ileana Șipoteanu.

In cadrul Festivalului a mai  avut loc încă un eveniment, deosebit de apreciat de concurenți:Seminarul Igiena vocală pentru cântăreți susținut de d-na doctor foniatru Rodica Mureșan.

 Întregul festival a fost  dedicat Centenarului Marii Uniri și s-a urmărit  promovarea și păstrarea tradițiilor culturale atât ale României cât și ale altor popoare. ‘Toți participanții au avut o prestație foarte bună, iar juriul, în frunte cu compozitorul Adrian Ordean, au avut o misiune grea.

 „Mulțumim tuturor organizatorilor, partenerilor și sponsorilor care s-au implicat și au sprijinit acest festival”, spune Daniela Simionescu, directorul festivalului

Evenimentul  a fost organizat de Asociaţia Domy Star Music, Palatul Copiilor Sibiu , Arhiepiscopia Sibiu, Radio Trinitas si Cercul Militar Sibiu. și a fost cofinanțat de Primăria Sibiu și al Consiliul Județean Sibiu.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=99999

Publicat de la data iun. 27 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Cultură, CULTURĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 februarie 2020, 6:44
 

V
Parţial înnourat
1°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 2°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h V
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:07
Apus: 17:52
Prognoza 22 februarie 2020
Zi
 

N
Predominant înnourat
11°C
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

S
Parţial înnourat
1°C
Vânt: 4 km/h S
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 265.950 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme