A sasea ediţie a Festivalului Internaţional HermannstadtFest, la final

S-a încheiat cea de-a sasea ediţie a Festivalului Internaţional HermannstadtFest. Evenimentul, care s-a dovedit un mare succes, care a reunit un număr de peste 100 de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 6 și 20 de ani, care au concurat la următoarele secțiuni: muzică populară vocal/instrumentală/ costume, muzică ușoară, secțiunea Remeber Dumitru Lupu si In numele iubirii <3 Stela Enache <3 Florin Bogardo.

Trofeul HermannstadtFest la secţiunea Muzică Uşoară a mers la București la Maria Răducan. Trofeul HermannstadtFest la secţiunea Muzică populară  l-a adjudecat Ana Anuțoiu din Deva care a reprezentat Ținutul Pădurenilor. Trofeul HermannstadtFest Internaţional l-a cucerit Gabriela Yordanova din Bulgaria.

Premiul de excelenţă HermannstadtFest ( cea mai mare medie după Trofeu) a fost obţinut de Iulia Teleuca din Rep. Moldova.

Premiul de excelenţă pentru cea mai bună interpretare a unei piese românești l-a obținut Ciocoiu Romina din Roman.

Premiul de excelentă Dumitru Lupu a fost obtinut de Catinca Leu din Călărași ,iar Premiul de excelentă Florin Bogardo a fost obţinut de Alexandru Bâscoveanu din Slatina.

Premiul de excelenţă pentru cea mai bună interpretare a unei piese patriotice a fost obținut de Roxana Pop din Cluj.

Premiul de excelenţă pentru cea mai bună interpretare instrumentală a fost obținut de Andrei Toader din Sibiu, iar Premiul de excelenţă pentru cel mai frumos costum popular l-a cucerit Iulia Lepadat din Medias.

Ca în fiecare an,  s-au acordat Premiul Învingătorilor copiiilor cu dizabilităţi .

Din judetul  Sibiu au participat 17 concurenţi, iar 11 dintre ei au câştigat premii respectiv, Maria Radu -Premiul 1 la secţiunea Remeber Dumitru Lupu , premiul 3 interpretare și premiul Codruț Croitoru,Vecerdea Ioana -Premiul 2 la secţiunea In numele iubirii <3 Stela Enache <3 Florin Bogardo şi la interpretare, premiul tinere talente oferit de Radio România Regional și premiul Adrian Ordean,Hanț Debora Premiul 3,Andrei Toader – Premiul de excelenţă pentru cea mai bună interpretare instrumentală,Adela Simion- premiul 1 la secțiunea Remember Dumitru Lupu,Iulia Lepădat din Mediaș – .Premiul de excelenţă pentru cel mai frumos costum popular și premiul 1 la muzică populară,Muntean Antonia din Mediaș – Premiul 3,Emanuel Varga din Mediaș – premiul 2, Matias Natalia din Mediaș – premiul 2.

 In cadrul festivalului a avut un moment oferit de Formația Corală, alături de Muzica Militară a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” condus de dl Maior Dumitru  Stîngaciu, și un spectacol oferit de Cenaclul Lumină Lină condus de preotul Cătălin Dumitrean, cu participarea extraordinară a preotului Doru Gheaja. Au cântat in recital câștigatori din editțiile trecute alaturi de Dominique Simionescu , Lorelai Moșneguțu, Stela Enache și Ileana Șipoteanu.

In cadrul Festivalului a mai  avut loc încă un eveniment, deosebit de apreciat de concurenți:Seminarul Igiena vocală pentru cântăreți susținut de d-na doctor foniatru Rodica Mureșan.

 Întregul festival a fost  dedicat Centenarului Marii Uniri și s-a urmărit  promovarea și păstrarea tradițiilor culturale atât ale României cât și ale altor popoare. ‘Toți participanții au avut o prestație foarte bună, iar juriul, în frunte cu compozitorul Adrian Ordean, au avut o misiune grea.

 „Mulțumim tuturor organizatorilor, partenerilor și sponsorilor care s-au implicat și au sprijinit acest festival”, spune Daniela Simionescu, directorul festivalului

Evenimentul  a fost organizat de Asociaţia Domy Star Music, Palatul Copiilor Sibiu , Arhiepiscopia Sibiu, Radio Trinitas si Cercul Militar Sibiu. și a fost cofinanțat de Primăria Sibiu și al Consiliul Județean Sibiu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.