Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

A VI-a ediţie a Şcolii Române pentru Dezvoltare

Publicat: vineri, 19 iulie 2013

Ministerul Afacerilor Externe, în parteneriat cu Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, a organizat la Sibiu, în perioada 15-17 iulie 2013, a VI-a ediţie a Şcolii Române pentru Dezvoltare.
Ediţia din acest an a venit în continuarea eforturilor de adaptare a cadrului strategic naţional la evoluţiile interne şi internaţionale în domeniu, eforturi iniţiate cu ocazia ediţiei din 2012. În acest context, dezbaterile din cadrul programului s-au axat, în principal, pe viitorul cadru strategic şi legal privind politica de cooperare pentru dezvoltare a României, respectiv proiectul strategiei multi-anuale privind politica internaţională de cooperare pentru dezvoltare, al strategiei de comunicare, educaţie şi conştientizare publică, precum şi al proiectului de lege care va reglementa acest domeniu.
Discuţiile s-au purtat în contextul viitorului cadru internaţional pentru dezvoltare (Agenda post-2015) şi cu referire la modelele strategice şi instituţionale ale altor state, de acordare a asistenţei externe (precum Polonia). Totodată, în cadrul workshop-urilor programate ca parte a programului, au fost dezbătute instrumentele de asistenţă externă ale Uniunii Europene precum şi propunerea privind programul de formare „Leadership in International Development”, adresat practicienilor în domeniul dezvoltării.

Şcoala Română pentru Dezvoltare este un eveniment anual finanţat din bugetul de asistenţă pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe, care reuneşte actorii relevanţi în domeniul cooperării pentru dezvoltare – reprezentanţi ai ministerelor de linie din România, ai statelor membre ale Uniunii Europene, ai guvernelor statelor partenere, ai sectorului neguvernamental, atât din ţară, cât şi din statele partenere în politica de cooperare pentru dezvoltare a României, precum şi reprezentanţi ai mediului academic şi ai mass-media naţionale.
Evenimentul se înscrie în eforturile României de a deveni un donator internaţional relevant şi vizibil, care să contribuie la dezvoltarea statelor partenere şi eficientizarea asistenţei pentru dezvoltare acordată la nivel internaţional. Şcoala Română pentru Dezvoltare a reunit de la prima ediţie aproximativ 600 de participanţi.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=10107

Publicat de la data iul. 19 2013. Categorii POLITIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 ianuarie 2020, 2:41
 

V
Senin
-3°C
7 km/h
Perceput de temperatură: -5°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:45
Apus: 17:10
Prognoza 23 ianuarie 2020
Zi
 

VNV
Predominant înnourat
8°C
Vânt: 7 km/h VNV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
-6°C
Vânt: 0 km/h VSV
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 257.513 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team