Absolvire și recunoaștere

La Ateneul Național din cartierul Tătărași al Iașilor a avut loc gala de absolvire a elevilor Școlii populare de arte ”Titel Popovici”.

Regretatul compozitor și dirijor a fost până la sfârșitul vieții profesor la școala de arte care astăzi îi poartă numele, lansând sute de artiști talentați – recunoaștere pe care ne-am bucura s-o întâlnim și la instituțiile similare din țară, inclusiv din Capitală.

Inițiativa îi aparține managerului interimar (când oare s-o termina cu aceste interimate absurde?), actorul și prezentatorul Vlad Caba.

Acesta i-a înmânat văduvei muzicianului, doamna Ecaterina ”Mimi” Popovici, o frumoasă diplomă comemorativă, ce și-a găsit loc în casa plină de afișe și trofee a familiei Popovici.

Doamna Mimi Popovici îi conservă cu devoțiune memoria neuitatului muzician de muzică ușoară și jazz, prin editarea de cărți, organizarea de concerte și participări la Festivalul național al romanței ”Crizantema de aur” de la Târgoviște, Titel Popovici fiind recunoscut drept unul dintre cei mai inspirați compozitori de romanțe, multiplu laureat al festivalului amintit.

Jos pălăria în fața respectului pe care ieșenii îl acordă acestei personalități emblematice pentru muzica capitalei culturale a Moldovei.

Din păcate, Iașii duc astăzi lipsă de un festival important de muzică ușoară, cum era pe vremuri ”Teiul de aur” inițiat de Titel Popovici și este mare păcat…

OCTAVIAN URSULESCU

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.