Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Academia Americană de Film, Cod de conduită ca reacție la scandalul acuzațiilor de hărțuire sexuală

Publicat: duminică, 10 decembrie 2017

Academia Americană de Film, instituția care decernează premiile Oscar, a adoptat un cod de conduită și și-a avertizat membrii că își rezervă dreptul de a elimina pe oricine încalcă noile reguli, informează joi Reuters.

Codul de conduită, trimis miercuri celor peste 8.000 de membri și joi către presă, este consecința eliminării lui Harvey Weinstein în luna octombrie ca urmare a acuzațiilor de hărțuire sexuală sau agresiune formulate împotriva acestuia de către peste 50 de femei.

În istoria de 90 de ani a Academiei, Weinstein, care neagă acuzațiile de relații sexuale neconsensuale, este cea de-a doua persoană eliminată din acest for. Reuters nu a putuT verifica acuzațiile împotriva producătorului, precizează agenția de presă.

Dezvăluirile despre Weinstein au fost urmate de numeroase acuzații de hărțuire sexuală sau agresiune formulate împotriva altor actori, producători, regizori sau agenți, care au zdruncinat industria americană de film. Personalități din media și politică se confruntă cu acuzații similare.

Câștigătorul a două premii Oscar și membru al Academiei, Kevin Spacey și-a cerut scuze pentru un incident de presupus comportament sexual inadecvat, dar nu a răspuns acuzațiilor formulate de peste 30 de persoane. Ca urmare, a fost concediat din echipa serialului ‘House of Cards’, produs de Netflix Inc, iar rolul său din anunțatul film ‘All the Money in the World’ a fost redistribuit. Reuters nu a putu verificat acuzațiile împotriva lui Spacey, precizează agenția de știri.

Scrisoarea trimisă miercuri, semnată de directorul executiv al Academiei, Dawn Hudson, și care include codul de conduită, precizează că un departament special înființat de Academie lucrează la ”finalizarea procedurilor pentru gestionarea acuzațiilor de comportament inadecvat, asigurându-ne că le putem rezolva corect și rapid”. Scrisoarea și codul nu fac referire la vreo persoană anume.

Demersul vine cu șase săptămâni înainte de anunțarea nominalizărilor pentru premiile Oscar 2018, cea mai înaltă distincție din industria de film. Ceremonia decernării premiilor Oscar va avea loc la Hollywood, pe 4 martie.

Codul de conduită precizează că ”în Academie nu își au locul oamenii care abuzează de poziție, de putere sau influență într-o manieră care încalcă standardele recunoscute de decență”.

Se mai precizează că organizația, din care fac parte cei mai valoroși actori, cineaști și publiciști, ”se opune oricărei forme de abuz, hărțuire sau discriminare pe criterii de sex, orientare sexuală, rasă, etnie, dizabilități, vârstă, religie sau naționalitate.”

”În cazul în care comitetul director dovedește că vreunul dintre membrii săi a încălcat aceste standarde sau a compromis integritatea Academiei prin intermediul acțiunilor sale, poate impune orice sancțiune disciplinară permisă de statut, inclusiv suspendarea sau eliminarea”, precizează codul.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=88630

Publicat de la data dec. 10 2017. Categorii CALEIDOSCOP, LIFE & STYLE, LIFESTYLE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

3 aprilie 2020, 21:03
 

V
Senin
12°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 13°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 46%
Vânt: 0 km/h V
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:53
Apus: 19:46
Prognoza 4 aprilie 2020
Zi
 

ENE
Parţial însorit
17°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

ENE
Parţial noros
6°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 279.504 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team