Accident feroviar la Gugeşti

CFR Călători informează că, în jurul orei 12.50, la trecerea de nivel cu calea ferată din localitatea Gugeşti (secţia Focşani – Buzău), doatată cu instalaţie SAT (semnalizare automată), trenul InterRegio 1750 Suceava – Bucureşti Nord a lovit un vehicul care s-a angajat în trecerea acesteia fără să se asigure.
 
Precizăm că incidentul nu s-a soldat cu victime, iar pasgerii din tren şi echipa de locomotivă au fost în afara oricărui pericol.
În urma impactului, locomotiva şi componente ale infrastructurii feroviare au fost avariate.
 
Trenul şi-a reluat circulaţia în condiţii de siguranţă în jurul orei 13.40,  însă în jurul orei 13.50, acelaşi tren, în apropriere de următoarea staţie – Sihlea, a lovit zăpada lăsată într-un pasaj rutier de utilajele auto de deszăpezire, producându-se avarierea plugului locomotivei.
 
La această oră, trenul staţionează în gara Sihlea, până la sosirea locomotivei de ajutor din Buzău şi a echipei de intervenţie care va demonta plugul locomotivei (plug de aprox 400 kg). După aceea trenul va continua mersul către Bucureşti cu o nouă locomotivă.
Pe perioada staţionării şi a intervenţiei, în tren este asigurată alimentarea cu energie electrică, astfel încât pasagerii să beneficieze de căldură şi să nu fie afectaţi de timpul nefavorabil.
 
Menţionăm că circulaţia celorlalte trenuri nu este afectată de acest incident, traficul feroviar desfăşurandu-se în continuare conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă severă.
 
CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerea creată și informează că depune toate eforturile pentru reluarea circulației în condiții de siguranță, în cel mai scurt timp.
 
 
***
 
Având în vedere condiţiile speciale de circulaţie din această perioadă, pentru preîntâmpinarea unor eventuale blocaje în traficul feroviar se intervine cu utilaje, pluguri de zăpadă şi forță umană. Există posibilitatea introducerii de limitări de viteză sau staţionări (link situație actualizată: http://cci.cfr.ro/mt/default.asp) ale trenurilor în gări în intervalul de timp necesar intervenţiilor de deszăpezire a liniilor şi a macazurilor, ceea ce va genera întârzieri față de graficul de circulație. De asemenea se menţine în circulaţie un număr redus de garnituri pe anumite tronsoane feroviare. Toate aceste măsuri sunt necesare pentru facilitarea accesului utilajelor în zonele afectate de viscol şi pentru a se evita blocarea în parcurs.
 
Deoarece starea vremii este în continuă evoluţie, există posibilitatea apariției de noi modificări/perturbări în programul de circulație al trenurilor. Astfel, rugăm pasagerii ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească. Numerele de telefon de la stațiile CFR, la care pasagerii pot cere informații, sunt publicate pe www.cfrcalatori.rola secțiunea Info Utile / Informații Telefonice. Link listă numere telefon:http://www.cfrcalatori.ro/147. Cei care doresc  să renunţe la călătorie au posibilitatea de a primi contravaloarea biletelorpentru traseul neefectuat.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.