Acciza pe carburanţi, o măsură pentru a evita deflaţia

Mărirea accizei pe carburanţi are ca scop evitarea deflaţiei, potrivit ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

„Această măsură are rolul de a evita deflaţia, care este mult mai periculoasă decât inflaţia. Toată Europa are problema asta, până şi Germania se confruntă cu deflaţia. Japoniei i-au luat 20 de ani să iasă din deflaţie. Inflaţia duce la creştere economică, deflaţia la şomaj şi recesiune. Nu am auzit de deflaţia care să fi dus la creştere economică”, a spus Voinea, marţi.

Voinea a adăugat că nu ştie cu cât va creştere preţul final al carburanţilor pentru că nu este cunoscut preţul petrolului, raportează Agerpres. Oficialul român a precizat că se aşteaptă la o scădere a preţului petrolului, acum că Iranul şi statele occidentale au ajuns la un Acord privind programul nuclear.

Preşedintele Băsescu a declarat duminică seară că nu va accepta bugetul de stat pe anul 2014 în formă actuală şi îl va ataca la Curtea Constituţională a României, dacă Guvernul Ponta nu va renunţa la creşterea accizei pe carburanţi. Potrivit lui Traian Băsescu, aceasta din urmă este doar „un bir inutil şi toxic pentru populaţie”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.