Acordul cu FMI ar putea fi prelungit

România ar putea prelungi pentru a doua oară acordul cu Fondul Monetar Internaţional, a declarat, duminică, într-un interviu, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Declaraţia vine în contextul în care Ministrul Delegat pentru Buget al României, Liviu Voinea, a avut joi o întâlnire cu adjunctul asistentului pentru Europa al Secretarului Trezoreriei Statelor Unite, întâlnire în cadrul căreia s-a discutat şi despre interesul României de a încheia un nou accord de finanţare cu FMI.

Totodată ministrul Transporturilor a precizat că a primit numeroase oferte de finanţare şi că îi va propune premierului o listă cu 10 parteneriate public-privat sau de concesiune în care să fie investiţi 10 miliarde de euro.

Guvernul României este interesat de semnarea unui nou acord cu Fondul Monetar Internaţional  şi face demersuri pentru a obţine undă verde de la americani pentru semnarea acestuia. Ministrul Delegat pentru Buget al României, Liviu Voinea, s-a întâlnit, joi, cu Christopher Smart, adjunct al asistentului pentru Europa şi Eurasia al Secretarului Trezoreriei SUA, printre temele discutate fiind şi interesul României de a încheia un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.