Acţiune de control la instalaţiile de debitare a materialului lemnos

În perioada 04-08.03.2013, comisari ai GNM din cadrul Comisariatului General au desfăşurat o acţiune de control la instalaţiile de debitare a materialului lemnos de pe raza comunelor Arieşeni şi Garda – judeţul Alba. Scopul acestei acţiuni a fost identificarea instalaţiilor de debitare primară a masei lemnoase existente în zonă şi verificarea conformării la legislaţia de mediu în vigoare.
În acest context, au fost verificate 15 obiective, dintre care 14 persoane fizice autorizate care deţin instalaţii de debitare masă lemnoasă şi o persoană juridică, respectiv S.C. ALNUS FOREST SRL, care desfăşoară activitatea de tăiere şi rindeluire a lemnului.
Cu ocazia acestui control, s-a constatat că 11 dintre persoanele fizice autorizate care au fost verificate nu deţineau autorizaţie de mediu, iar alte 3 persoane fizice au prezentat autorizaţii de mediu expirate. La S.C. ALNUS FOREST SRL nu au fost constatate încălcări ale legislaţiei de mediu în vigoare.
Pentru încălcarea obligaţiei de solicitare şi obţinere a actelor de reglementare, conform OUG 195/2005 şi, respectiv Legii 265/2006, fiecare dintre cele 14 persoane fizice controlate a fost sancţionată cu amendă contravenţională în cuantum de 10.000 lei, concomitent cu sistarea activităţii de debitare masă lemnoasă până la obţinerea autorizaţiei de mediu.
Alte nereguli constatate la persoanele fizice autorizate au fost:
– Lipsa unui depozit de deşeuri de material lemnos amenajat conform normelor prevăzute de HG 2293/2004.
– Lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.