Acțiunea pentru Renașterea Craiovei solicită referendum anti Kozlodui simultan cu referendumul pentru familie

   Acțiunea pentru Renașterea Craiovei solicită autorităților locale organizarea unui referendum local privind obiectivele nucleare de la Kozlodui simultan cu referendumul național pentru redefinirea familiei, anunțat pentru data de 7 octombrie 2018.

  ONG-ul, implicat activ în demersurile de combatere a riscurilor generate de centrala nucleară și depozitul pentru deșeuri radioactive din Bulgaria asupra comunităților din Oltenia, a transmis astăzi o solicitare Primăriei în acest sens, care a fost făcută publică și pe pagina de Facebook a asociației

„Unul dintre argumentele Primăriei Craiova împotriva acestui referendum au fost costurile ridicate ale organizării unui astfel de demers, fără a avea certitudinea finalității. De fapt, este vorba despre a le oferi cetățenilor posibilitatea prevăzută de lege de a fi consultați cu privire la o problemă care îi poate afecta. Având în vedere importanța subiectului și ținând cont de eliminarea cheltuielilor locale prin cuplarea consultării pe tema Kozlodui cu referendumul național, contăm pe un răspuns urgent din partea Primăriei Craiova. Acest referendum local ar putea fi un semnal de alarmă pentru autoritățile naționale, dar și pentru cele internaționale, cu privire la o centrală care funcționează cu reactoare nucleare vechi de 30 de ani cărora li se prelungește durata de operare fără implicarea României, și un megadepozit de deșeuri radioactive de care ne vor despărți doar 60 kilometri”, transmite av. Lucian Bernd Săuleanu, președintele ARC.

             În caz de accident major la centrala de la Kozlodui, viața craiovenilor și altor comunități din Oltenia care se află în zona de risc nuclear ar putea fi pusă în pericol.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.