ActiveWatch îl va reclama pe Mihai Stoica la UEFA

Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a bruscat şi a înjurat luni seară, doi jurnalişti ai postului de televiziune ProTV, care intenţionau să filmeze antrenamentul oficial al campioanei României, ce fusese declarat închis. Agenţia de monitorizare a presei ActiveWatch a afirmat, într-un comunicat de presă, că îl va reclama pe managerul Stelei la UEFA:

„ActiveWatch condamnă public comportamentul huliganic în relaţia cu presa al lui Mihai (Meme) Stoica, managerul clubului de fotbal Steaua, precum şi al ofiţerului de presă al echipei, Cătălin Făinişi, şi al unor bodyguarzi ai acestora.

Pe 22 iunie, Meme Stoica, Cătălin Făinişi şi câţiva bodyguarzi contractaţi de clubul Steaua i-au agresat la Skopje pe jurnalista Alexandra Tănăsescu şi pe operatorul Viorel Molan, de la ProTV, înainte de meciul cu echipa macedoneană Vardar.

Agresorii nu le-au permis jurnaliştilor să asiste la antrenamentul oficial al echipei Steaua. Alexandra Tănăsescu şi Viorel Molan au fost bruscaţi, loviţi, înjuraţi şi daţi afară de pe teren de Meme Stoica şi de însoțitorii săi, reporterița necesitând ulterior bandajarea unui braţ de către medici. Mai mult, jurnalista a fost imobilizată, i s-a confiscat telefonul, iar ofiţerul de presă al clubului a şters înregistrarea altercaţiei. Operatorul Pro TV a reuşit însă să surprindă pe cameră conflictul şi a predat înregistrarea poliţiei.

Incidentul de ieri se înscrie într-o lungă serie de intimidări, hărţuiri, jigniri şi agresiuni ale oficialilor clubului Steaua faţă de reprezentanţii presei, cărora le este împiedicat adeseori şi accesul la acţiunile echipei. De cele mai multe ori, aceste abuzuri au venit ca reacţie la modul (critic) în care jurnaliştii au relatat despre comportamentul celor care conduc clubul.

ActiveWatch va sesiza UEFA cu privire la comportamentul banditesc reprezentanților Steaua şi cere solidaritate din partea colegilor de breaslă ai jurnaliştilor agresaţi şi intimidaţi de oficialii Steaua. De asemenea, ActiveWatch face încă un apel la conducerea clubului Steaua să respecte blazonul clubului pe care îl reprezintă, printr-un comportament civilizat şi deschis în relaţia cu presa, mai ales că majoritatea veniturilor clubului provin din drepturile de televizare”.

Luni seară, Mihai Stoica a afirmat că regretă înjurăturile adresate celor doi jurnalişti, dar a negat că ar fi bruscat pe cineva.

„Am avut un incident nefericit la antrenament. Sigur, îmi cer scuze pentru acest lucru, îmi pare rău că am avut această ieşire, dar ziariştii în cauză n-au respectat decizia noastră. Toată presa a respectat hotărârea ca antrenamentul să fie închis şi n-au venit, dar cei de la Pro TV şi Pro Sport au apărut totuşi şi au încercat să intre cu forţa.

I-am invitat mai întâi cu frumosul, dar apoi am avut o ieşire necontrolată. Nu am bruscat însă pe nimeni, ci doar am avut un limbaj mai colorat, că aşa e la stadion. I-am luat telefonul din mână, e adevărat, pentru că mă sfida, filmându-mă direct în faţă, dar i l-am dat imediat înapoi. Este regretabil, dar trebuie să existe respect reciproc. Repet, nu am bruscat pe nimeni, e o minciună sfruntată şi mă gândesc să-i acţionez în judecată”, a spus Mihai Stoica la Digi Sport, luni seară, la câteva ore după incident.

Managerul clubului FC Steaua, Mihai Stoica, a primit o amendă de 2.500 de dolari. Stoica a pledat vinovat în Macedonia când a fost confruntat cu acuzele de violență și injurii aduse asupra sa. De asemenea, MM Stoica va trebui să suporte și cheltuielile de judecată. „Gata, s-a terminat! Gata! Staţi degeaba aici, gata, s-a terminat!”, a spus Stoica la ieşirea din tribunal.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.