Activitatea RADET din 2010-2012, sub lupa DNA

Guvernul va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie asupra activităţii RADET din perioada 2010-2012, arătând că reprezentanţii regiei au efectuat cheltuieli fără ca bugetele să fie aprobate de CGMB.

Fosta conducere este acuzată de abuz în serviciu, după ce au efectuat cheltuieli fără ca bugetele să fie aprobate de CGMB, au prejudiciat patrimoniul societăţii prin modul de plată către furnizori şi au atribuit contracte fără să respecte toate etapele.

Cele mai multe acuzații sunt la adresa lui Mihail Becheanu, fost director al regiei între 2009-2010. Acesta ar fi dat plătit unui avocat patru milioane de lei din conturile RADET în conturile casei de avocatură pentru un proces pe care RADET l-a pierdut și în cazul căruia nu ar fi făcut nici măcar recurs.

Apoi, Mihail Becheanu, împreună cu Dan Mavrodin, directorul economic al instituției, sunt suspecți de abuz în serviciu. În 2011, ar fi dat salarii mai mari cu 5,5 milioane de lei față de cheltuielile salariale înregistrate în 2010, în situția în care RADET se află în situație de faliment de mai mulți ani.

Și Ion Voicu, directorul general-adjunct la acea vreme, este acuzat că a aprobat reeșalonarea unei datorii de peste 8,8 milioane de lei, deși firma datornică nu îndeplinerea condițiile necesare.
Concluziile au fost sintetizate de către Corpul de Control al Guvernului, iar nota cuprinzând rezultatul verificărilor a fost transmisă şi Servicului Român de Informaţii.

 

Vezi aici Sinteza Raportului întocmit de Corpul de Control al Primului-ministru la RADET, în anul 2013

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.