Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Activitatea unui deputat în Parlamentul European

Publicat: sâmbătă, 11 ianuarie 2014

După ce voturile au fost numărate și după ce deputații în Parlamentul European au fost aleși, care va fi programul lor zilnic și ce influență pot avea ei asupra politicii din Bruxelles și Strasbourg?

Pentru a apăra interesele alegătorilor, majoritatea deputaților în Parlamentul European se for afilia unui „grup politic” pentru a face front comun cu deputații în Parlamentul European din alte state membre care împărtășesc o perspectivă politică similară.
Deputații în Parlamentul European fac parte, de asemenea, dintr-o comisie parlamentară și își dedică timpul și energia pentru a analiza legislația. În Parlament există 20 de comisii permanente, fiecare dintre acestea specializându-se în propriul domeniu de politică. Aceste organisme reprezintă forța legislativă a Parlamentului European, în care se desfășoară cele mai importante negocieri și cele mai aprinse discuții contradictorii și sunt încheiate acorduri, deși deciziile finale sunt luate de toți cei 751 de deputați din Parlament.
De asemenea, deputații în Parlamentul European pot fi membri ai delegațiilor interparlamentare, al căror rol este de a consolida legăturile cu parlamentele din țările din afara UE.
Funcțiile în cadrul Parlamentului
Președintele Parlamentului este ales din rândul celor 751 de deputați pe o perioadă de doi ani și jumătate și reprezintă Parlamentul în relațiile cu exteriorul, prezidează ședințele plenare și supraveghează întreaga activitate a Parlamentului. Paisprezece vicepreședinți îl asistă în îndeplinirea acestor sarcini.
Procedurile acestui organism sunt coordonate de o comisie sau de un președinte de delegație.Coordonatorul este reprezentantul principal al grupului său politic într-o comisie, în timp ce raportoruleste un deputat în Parlamentul European ales pentru a propune o anumită rezoluție sau act legislativ în Parlament.
Organismele de conducere ale Parlamentului
Responsabilitatea gestionării interne a Parlamentului revine unor organisme diferite: Conferința președinților, alcătuită din Președintele Parlamentului și liderii grupurilor politice, adoptă deciziile politice; Biroul, format din Președinte și vicepreședinți, abordează chestiunile financiare, organizaționale și administrative; problemele administrative și financiare ale deputaților sunt responsabilitateaColegiului chestorilor (un organism compus din cinci deputați în Parlamentul European, aleși de către instituție).

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=75932

Publicat de la data ian. 11 2014. Categorii ALEGERI EUROPARLAMENTARE, POLITIC, POLITICĂ EXTERNĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 februarie 2020, 23:42
 

ENE
Parţial noros
6°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 6°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 70%
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:17
Apus: 17:44
Prognoza 16 februarie 2020
Zi
 

SSV
Predominant însorit
11°C
Vânt: 0 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

SV
Parţial înnourat
0°C
Vânt: 0 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 264.400 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme