Activităţi de artizanat pentru copiii hipoacuzici din Sectorul 6

 

 

Peste 90 de copii hipoacuzici aflaţi în Centrul pentru Copii cu Dizabilităţi “Domniţa Bălaşa” au parte de beneficiile pe care le aduce colaborarea dintre Primăria Sectorului 6 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Fundaţia “Chance for Life”.

Parteneriatul îşi propune dezvoltarea personalităţii şi a caracterului copilului cu deficienţe de auz, precum şi încurajarea abilităţilor manuale, creativităţii şi imaginaţiei acestuia prin activităţi specifice animaţiei, socializare şi comunicare.

Proiectul reprezintă o parte componentă a procesului de integrare socială prin oferirea unei alternative concrete şi viabile de petrecere creativă a timpului liber. Se realizează activităţi de grup care dezvoltă potenţialul creativ, activităţile au ca finalitate creşterea stimei de sine a copiilor cu dizabilităţi, a iniţiativelor sociale, precum şi a gradului de independenţă.

Activităţile desfăşurate în cadrul proiectului constau în confecţionarea împletiturilor din sfoară, origami, realizarea de tablouri cu flori uscate şi chiar felicitări utilizînd tehnica “quilling” ce presupune rularea hârtiei tăiată fâşii.

Iniţiatorii parteneriatului sunt încrezători că cei mici se vor descurca de minune, realizând lucrări deosebit de frumoase cu doar un pic de răbdare, pentru că de îndemânare şi imaginaţie nu duc lipsă.

“Acestă colaborare are ca scop principal oferirea unei alternative pentru petrecerea într-un mod cât mai plăcut a timpului liber prin stimularea creativităţii precum şi a spiritului de iniţiativă pentru copiii hipoacuzici din comunitate”,  a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.