Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Activităţi de artizanat pentru copiii hipoacuzici din Sectorul 6

Publicat: marți, 16 aprilie 2013

 

 

Peste 90 de copii hipoacuzici aflaţi în Centrul pentru Copii cu Dizabilităţi “Domniţa Bălaşa” au parte de beneficiile pe care le aduce colaborarea dintre Primăria Sectorului 6 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Fundaţia “Chance for Life”.

Parteneriatul îşi propune dezvoltarea personalităţii şi a caracterului copilului cu deficienţe de auz, precum şi încurajarea abilităţilor manuale, creativităţii şi imaginaţiei acestuia prin activităţi specifice animaţiei, socializare şi comunicare.

Proiectul reprezintă o parte componentă a procesului de integrare socială prin oferirea unei alternative concrete şi viabile de petrecere creativă a timpului liber. Se realizează activităţi de grup care dezvoltă potenţialul creativ, activităţile au ca finalitate creşterea stimei de sine a copiilor cu dizabilităţi, a iniţiativelor sociale, precum şi a gradului de independenţă.

Activităţile desfăşurate în cadrul proiectului constau în confecţionarea împletiturilor din sfoară, origami, realizarea de tablouri cu flori uscate şi chiar felicitări utilizînd tehnica “quilling” ce presupune rularea hârtiei tăiată fâşii.

Iniţiatorii parteneriatului sunt încrezători că cei mici se vor descurca de minune, realizând lucrări deosebit de frumoase cu doar un pic de răbdare, pentru că de îndemânare şi imaginaţie nu duc lipsă.

“Acestă colaborare are ca scop principal oferirea unei alternative pentru petrecerea într-un mod cât mai plăcut a timpului liber prin stimularea creativităţii precum şi a spiritului de iniţiativă pentru copiii hipoacuzici din comunitate”,  a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=4783

Publicat de la data apr. 16 2013. Categorii BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 octombrie 2019, 3:14
 

N
Ceaţă
11°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 13°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:29
Apus: 18:34
Prognoza 15 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
24°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Parţial noros
10°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 233.521 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team