Adidas a vândut anul trecut un milion de perechi de adidași făcuți cu deșeuri de plastic din oceane

Compania germană Adidas a vândut anul trecut 1 milion de perechi de adidași confecționați cu plastic reciclat adunat din oceane.

Modelele au fost concepute în colaborare cu Parley with the Oceans. Inițiativa își propune să crească gradul de conștientizare a problemelor cu care se confruntă oceanele și aduce împreună creatori din diferite domenii care dezvoltă modele de business alternative și produse ecologice.

Colaborarea cu Parley with the Oceans se bazează pe trei aspecte: evitarea folosirii plasticului virgin, adunarea deșeurilor de plastic din mediul înconjurător atunci când este posibil și reproiectarea modelelor de încălțăminte și îmbrăcăminte astfel încât sunt sustenabile și au performanțe mai bune.

Ultimul model de încălțăminte a fost lansat pe 31 martie și este făcut dintr-un material obținut prin reciclarea deșeurilor de plastic. Până acum, Adidas au lansat peste 100 de obiecte de încălțăminte și de îmbrăcăminte care integrează în materialul lor fibre obținute din deșeurile pescuite din oceane.

Adidas a lansat pentru prima oară produse de acest gen în 2015, când a conceput un model de adidas confecționat cu plase de pescuit confiscate de către grupul de conservare Sea Shepherd de pe o navă de braconaj. În 2016, compania a fabricat 7,000 de perechi de încălțăminte făcute din plastic reciclat. În 2017, toate cele 1 milion de perechi fabricate s-au vândut, iar ultimele modele sunt limitate la câte o pereche per cumpărător.

Sursa: Green Report

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.