Admiterea în liceu se va face, din 2015, cu medie de minimum 5

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat că admiterea în liceu se va face, din 2015, cu medie de minimum 5. Anunţul a fost făcut de Pricopie la prezentarea bilanţului anului şcolar 2012-3013 în Capitală.

Media de admitere în liceu este calculată ca medie aritmetică dintre media notelor de la evaluarea naţională şi media generală a anilor de gimnaziu.

Din anul şcolar 2013-2014, la calcularea mediei de admitere în liceu, media de la evaluarea naţională va reprezenta 75 la sută, faţă de 50 la sută în anii trecuţi.

Ministrul Educației Naționale a mai anunţat  că pe parcursul acestui an vor fi organizate concursuri pentru ocuparea funcțiilor de conducere din sistemul educațional.

„Avem aproape 20.000 de funcții de conducere în sistemul de educație. În 2014 vom organiza concursuri de ocupare, dar nu pentru toate cele 20.000 de posturi. Procesul va fi unul care va dura”, a declarat ministrul Educaţiei, la prezentarea raportului privind starea sistemului de învățământ în București pentru anul 2012-2013.

Potrivit lui Pricopie, organizarea concursurilor va dura aproximativ 18 luni și va începe cu cele de conducere din inspectoratele școlare și apoi din licee.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.