Adoptaţi un African! (Adopt an African !) by Remus CERNAT (50)

EXCLUSIVITATE

Se întâlnesc mai-marii lumii la o consfătuire cum să oprească sărăcia în Africa! Prea multe poze în mass media cu sărmani copii înfometaţi, numai piele şi os agonizând în noroi cu vulturi prin preajmă stând la pândă!

Aşadar, într-o sală imensă se adună ONU, UNESCO, UNICEF, Drepturile Omului, NATO, Băncile Mondiale, CFR,  G7, G8, G20, G40 , G Clasic (din spatele moţului), Bildenbergii, Grupul de la Roma, Comisia Trilaterală, evident  Comitetul celor 300 și mai ales Consiliul celor 13.

Ochiul din piramidă… clipea din umbră convins fiind că este singurul Supervizor! Şi cum se uita atent OCHIUL la ei, deodată a clipit şi toţi dar absolut TOŢI au grăit într-un glas cu aceleaşi cuvinte:

Ce-ar fi să adoptăm fiecare dintre noi câte un soldat african pe care să-l plătim foarte bine, dar pe care să-l şi responsabilizăm?! Vin vremuri agitate trebuie să avem un om de nădejde şi la conacele noastre când suntem plecaţi, cineva trebuie să ne păzească averile, familiile, să ne lucreze pământul, grădina, livada, animalele, automobilele!

Cu salariile noastre generoase fiecare va avea grijă de familia lui din Africa! Curând îşi vor permite să-şi aducă nevestele, iar când vor îmbătrâni vor preda ştafeta copiilor lor! Astfel vom avea perpetuu prin preajma noastră adulţi africani tineri puternici apţi pentru muncă!

Zis, aprobat şi făcut!

Totul mergea ca pe roate! Ideea  cu soldatul African multitasking era genială; spălat, vaccinat, instruit, cu mitraliera şi aruncătorul de grenade în spate, perfect defensiv, harnicul soldat  ara, semăna, culegea fructele, legumele, mătura, spăla geamurile, limuzinele, chiloţii, făcea tot ce i se spunea! Numai că în calculele lui profetice s-au strecurat nişte erori, astfel că OCHIUL fără sprânceană clipea nedumerit!

Seara după o zi de muncă, soldatul african asudat are dreptul la o oră de pauză, timp în care se spală; nefiind învaţat cu săpunul îl mai scapă; cine se-apleacă după săpun? Însăşi Stăpâna casei!

După ce-i trimite la somn forţat pe toţi servitorii, între 7 şi 8 seara Stăpâna cu soţul mai mult plecat, ridică săpunul de câte ori e nevoie!

Ştiţi cum sunt politicienii/ milionarii, multe şedinţe de consiliu toate noaptea şi în alte oraşe. Când totuşi vin acasă se bat cu nevestele parte-n parte care să ridice săpunul … căci precum bine ştiţi în stratosfera aia elitistă nu eşti primit decât dacă ai şi valenţa aceea dosnică … Apoi se mirau cum copii lor şi ai tuturor servitoarelor ies creoli…

După aia nu se mai mirau, ba chiar se bucurau căci băieţii lor erau mai puternici, muşchii lor erau mai mari, extremitaţile de asemenea şi erau şi mai harnici! Iar fetele … pfuu …ce să mai zicem, buzele mai groase, ţâţele mai mari, fundul mai bombat, carnea mai tare, muşchi pe colo, muşchi pe colo, dar mai ales muşchi pe Colo!

În sfârşit politicianul simţea şi el cu adevarat o opoziţie!… mă rog uimiţii ăştia n-au întâlnit încă o moldoveancă …

Însă râdeţi voi, glumiţi/Dar aşa o să păţiţi!/Ce-aţi semănat aceea haliţi/ În propria vomă vă zvârcoliţi! Căci dacă la început musulmanizarea, africanizarea şi mai toate mixurile rasiale care s-au  experimentat  aveau ca scop clar înlesnirea manipulării acestor mase lipsite de cultură, sau cel puțin lipsite de cultură duhovnicească (SINGURA CULTURĂ care dă discernămant!!!) cu timpul  aceste mase se vor înmulţi atât de mult şi de repede  (spre ruşinea caucazienilor fani avort) încât  îşi vor sufoca “stăpânii” ŞI LE VOR PRELUA TACIT  TOATE AVERILE!!!

Iar pentru faptul că sunt muncitori şi docile, Dumnezeu îi va ortodoxi cu timpul pe aproape toţi! Aproape căci nu există pădure fără uscături aşa cum Niciodată nu va dispărea Liberul Arbitru!  Spuneţi-mi Gigi Profetu’ sau simplu Geniule!…;} (kidding)

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Remus Cernat – actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta vizuală pop art).

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte… aparent, până aflăm că toate au Morala Ortodoxă! Şi atunci nu mai sunt mărunte!

 

 

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Consider că arta (de orice gen) fără Morală Creştină e total inutilă! În cel mai fericit caz!… căci, în general, e nocivă, dar pentru că e atât de vicleană şi subtilă trece ca fiind “elitistă”! E aşa ca satana care vrea să ne convingă că nu există! Cum la fel de nocive au fost Renaşterea şi Iluminismul, aceste ferestre Overton pentru urgiile de azi! Să scoţi tu pe  Dumnezeu, Făcătorul Cerului şi al Pământului, din centrul existenţei umane şi să bagi omul, această râmă târâtoare şi neputincioasă (care suntem cu toţii) e o prostie infinită! Dezvoltăm altădată!

Ca pictor-sculptor-artist vizual Pop Art sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită. Sper să schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri şi câte o povestioară.

… apropo, cei care căutați artă progresistă, new age, dadaistă, abstractă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Nu mă pricep şi nu înţeleg arta nefigurativă. Fascicole infime de erotism? Posibil, dar în cantitaţi neglijabile, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !” Am fost şi eu odată demult, în precambrian, dansator exotic. Glumesc, nu există precambrian şi nici o altă era geologică, lumea are 7500 şi ceva de ani de la Facere! Bulversaţi? Mă bucur, un motiv în plus să mă urmăriţi căci acum sunt omul LUI!  Amin!

 

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.