Adrian Năstase a scăpat de dosarul armelor

Parchetul General l-a scos de sub urmărire penală pe Adrian Năstase în dosarul armelor, acesta primind doar o amendă administrativă. Decizia dată miercuri este definitivă.

Dosarul armelor a fost disjuns din cel privind cercetările legate de tentativa sa de sinucidere, anul trecut, după ce a aflat că va fi arestat în dosarul „Trofeul Calității”.

În 24 august 2012, Ministerul Public a anunţat că Adrian Năstase este cercetat de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce anchetatorii au găsit în locuinţa lui, în urma tentativei de sinucidere, cartuşe pentru care acesta nu avea autorizaţie.

Adrian Năstase deţinea, la domiciliul său, 359 cartuşe calibru 38 special, în plus faţă de cantitatea de 50 bucăţi menţionată în permisul de port armă, respectiv şase cartuşe calibru 338 Win şi 34 de cartuşe calibru 222 Rem, pentru care nu avea autorizaţie.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, pe 20 iunie 2012, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul „Trofeul Calităţii”.

Fostul premier s-a împuşcat cu un revolver Smith and Wesson, calibrul 45. Acesta şi-a îndreptat arma spre cap, iar datorită intervenţiei prompte a poliţistului care îl însoţea plaga nu a fost fatală.

Dacă ar fi fost găsit vinovat, Năstase risca amendă sau închisoare de la 2 la 8 ani.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.