Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Agenda europarlamentarilor în săptămâna 29 ianuarie – 2 februarie 2018

Publicat: marți, 30 ianuarie 2018

Săptămâna aceasta au loc la Bruxelles întâlniri în cadrul comisiilor și grupurilor politice. Principalele teme din agendă sunt enumerate mai jos.

Statul de drept / Polonia. În urma deciziei Comisiei Europene de a declanșa „articolul 7” împotriva Poloniei, ca urmare a riscului clar ca aceasta să încălce valorile europene, Comisia pentru Libertăți civile va vota o rezoluție privind situația statului de drept și a democrației. (Luni)

Mecanismul de Cooperare și Verificare / Bulgaria, România.Membrii Comisiei de control bugetar vor dezbate studiul “Evaluarea celor 10 ani de Mecanism de Cooperare și Verificare pentru Bulgaria și România” (Luni, detalii suplimentare aici)

Brexit/drepturile cetățenilor. O audiere publică cu deputați-cheie, experți naționali și activiști va face bilanțul situației privind drepturile cetățenilor ca urmare a anunțului Consiliului European privind progresele suficiente înregistrate în negocierile de retragere a Regatului Unit din UE, pentru a trece la următoarea fază. Parlamentul a solicitat ca acordul de retragere să includă întregul set de drepturi pe care le au în prezent cetățenii și să asigure reciprocitatea, echitatea, simetria și nediscriminarea cetățenilor UE. (Joi)

Pregătiri pentru sesiunea plenară. Grupurile politice se vor pregăti pentru sesiunea plenară din februarie de la Strasbourg, în cadrul căreia vor dezbate și vota următoarele subiecte: stoparea fenomenului de blocare geografică nejustificată, comercializarea emisiilor, compoziția Parlamentului, situația drepturilor omului în Turcia și amenințările la adresa statului de drept determinate de reforma sistemului de justiție din România. Deputații europeni vor dezbate, de asemenea, activitatea Băncii Centrale Europene cu Mario Draghi și vor continua discuțiile cu șefii de stat și de guvern ai UE cu privire la viitorul Europei, de data aceasta cu premierul croat Andrej Plenkovic.

Agenda președintelui. Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va fi prezent luni în Sevilia, pentru a fi premiat cu al patrulea premiu Alberto Jiménez-Becerril pentru angajamentul său în lupta împotriva terorismului. Premiul recunoaște efortul Parlamentului de a îmbunătăți coordonarea între statele membre în combaterea terorismului. Miercuri, președintele va fi în Serbia pentru a se întâlni cu președintele Republicii, Aleksandar Vučić, cu președintele Parlamentului, Maja Gojkovic (ambele întâlniri urmate de puncte de presă) și cu Prim-ministrul Ana Brnabić. La Belgrad, președintele Tajani va susţine, de asemenea, un discurs în cadrul forumului „EU Convent”, în care va fi dezbătută aderarea Serbiei la UE cu organele politice și societatea civilă. În final, va participa, de asemenea, la un eveniment de afaceri privind creșterea economică și crearea de locuri de muncă.

Sursa: Parlamentul European – Biroul de Informare în Bucureşti

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=90505

Publicat de la data ian. 30 2018. Categorii ACTUALITATE, ALEGEREA NOASTRA, POLITICĂ EXTERNĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

27 ianuarie 2020, 18:41
 

N
Noros
7°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 9°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 75%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 17:17
Prognoza 28 ianuarie 2020
Zi
 

VSV
Parţial însorit
11°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

SV
Parţial înnourat cu precipitaţii
2°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 27-01-2020 Ora : 13 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 13:00 si 16:00 In zona : Județul Constanta: Medgidia, Cernavodă, Cobadin, Ostrov, Cogealac, Băneasa, Mircea Vodă, Rasova, Lipnița, Peștera, Chirnogeni, Independența, Oltina, Aliman, Deleni, Adamclisi, Saligny, Dobromir, Seimeni, Ion Corvin, Tortoman, Cerchezu, Siliștea, Dumbrăveni;Județul Constanta: zona de litoral;Județul Tulcea: […]

Loto

Horoscop

  • 258.914 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme