Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Agenda europarlamentarilor în săptămâna 29 ianuarie – 2 februarie 2018

Săptămâna aceasta au loc la Bruxelles întâlniri în cadrul comisiilor și grupurilor politice. Principalele teme din agendă sunt enumerate mai jos.

Statul de drept / Polonia. În urma deciziei Comisiei Europene de a declanșa „articolul 7” împotriva Poloniei, ca urmare a riscului clar ca aceasta să încălce valorile europene, Comisia pentru Libertăți civile va vota o rezoluție privind situația statului de drept și a democrației. (Luni)

Mecanismul de Cooperare și Verificare / Bulgaria, România.Membrii Comisiei de control bugetar vor dezbate studiul “Evaluarea celor 10 ani de Mecanism de Cooperare și Verificare pentru Bulgaria și România” (Luni, detalii suplimentare aici)

Brexit/drepturile cetățenilor. O audiere publică cu deputați-cheie, experți naționali și activiști va face bilanțul situației privind drepturile cetățenilor ca urmare a anunțului Consiliului European privind progresele suficiente înregistrate în negocierile de retragere a Regatului Unit din UE, pentru a trece la următoarea fază. Parlamentul a solicitat ca acordul de retragere să includă întregul set de drepturi pe care le au în prezent cetățenii și să asigure reciprocitatea, echitatea, simetria și nediscriminarea cetățenilor UE. (Joi)

Pregătiri pentru sesiunea plenară. Grupurile politice se vor pregăti pentru sesiunea plenară din februarie de la Strasbourg, în cadrul căreia vor dezbate și vota următoarele subiecte: stoparea fenomenului de blocare geografică nejustificată, comercializarea emisiilor, compoziția Parlamentului, situația drepturilor omului în Turcia și amenințările la adresa statului de drept determinate de reforma sistemului de justiție din România. Deputații europeni vor dezbate, de asemenea, activitatea Băncii Centrale Europene cu Mario Draghi și vor continua discuțiile cu șefii de stat și de guvern ai UE cu privire la viitorul Europei, de data aceasta cu premierul croat Andrej Plenkovic.

Agenda președintelui. Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va fi prezent luni în Sevilia, pentru a fi premiat cu al patrulea premiu Alberto Jiménez-Becerril pentru angajamentul său în lupta împotriva terorismului. Premiul recunoaște efortul Parlamentului de a îmbunătăți coordonarea între statele membre în combaterea terorismului. Miercuri, președintele va fi în Serbia pentru a se întâlni cu președintele Republicii, Aleksandar Vučić, cu președintele Parlamentului, Maja Gojkovic (ambele întâlniri urmate de puncte de presă) și cu Prim-ministrul Ana Brnabić. La Belgrad, președintele Tajani va susţine, de asemenea, un discurs în cadrul forumului „EU Convent”, în care va fi dezbătută aderarea Serbiei la UE cu organele politice și societatea civilă. În final, va participa, de asemenea, la un eveniment de afaceri privind creșterea economică și crearea de locuri de muncă.

Sursa: Parlamentul European – Biroul de Informare în Bucureşti

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=90505

Publicat de la data Ian 30 2018. Categorii ACTUALITATE, ALEGEREA NOASTRA, POLITICĂ EXTERNĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 17 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 17:30 si 20:30 In zona : Județul Constanta: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Eforie, Cumpăna, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albești, Mihai Viteazu, Pecineaga, Istria, Săcele, Costinești, Mangalia;Județul Tulcea: Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Nufăru, Beștepe, […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 18 martie, orele 12 – 23 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : precipitații în general moderate cantitativ, polei, intensificări ale vântului, răcire accentuată Mesaj :         ACTUALIZAREMESAJ 1: ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN   […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 19 martie, ora 06 – 20 martie, ora 21 Zonele afectate : conform textului Fenomene : precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, polei, vreme deosebit de rece Mesaj :      MESAJ 2: INFORMARE METEOROLOGICĂ […]

19 martie 2018, 1:15
 

ENE
Noros
-4°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -8°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 79%
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:21
Apus: 18:26
Prognoza 20 martie 2018
Zi
 

NV
Zăpadă
2°C
Vânt: 11 km/h NV
Rafale de vânt: 25 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Gheaţă
-3°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

 • 78.403 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team