Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Agenția AMOS NEWS a editat a cincea serie a culegerii „Șaptezile”

Publicat: joi, 15 februarie 2018

Cea de-a cincea serie  a sintezelor anuale editate de Agenția Independentă de Presă AMOS NEWS, dedicată evenimentelor de pe parcursul anului 2017 a fost tipărită la Tipografia ”SEMNE” sub egida Fundației AlegRO și va putea fi găsită în perioada următoare în librării.
Realizată sub forma unor comentarii sintetice, grupate săptămânal și acoperind aria informațională a evenimentelor interne și a celor externe în care este implicată România, volumul constituie un excelent instrument de lucru pentru analiști, beneficiind și de un aparat critic (retrospectiva anului, Index) adecvat.  „Cuvântul înainte” intitulat„2017: anul de la intersecția tehnocrației cu democrația paralelă” spune:

Această cea de-a cincea ediţie a cronologiei comentate a actualităţii, realizată şi difuzată în calupuri săptămânale de Agenţia Independentă de Presă AMOS News, nu face decât să consolideze un proiect al cărui rost principal estie acela de a reţine în depozitarul memoriei vorbe şi fapte care, altminteri, s-ar pierde în noianul de informaţii cu care suntem copleşiţi cotidian. Aş putea spune că, într-un fel modern, continuăm o tradiţie cronicărească, comentând în timp real evenimente pe care le parcurgem într-un ritm debordant.

Ceea ce veţi re-citi în opul de faţă nu este, neapărat, o re-evocare obiectivă a parcursului zbuciumatului (la fel ca şi ceilalţi) an 2017, cel de la intersecţia tehnocraţiei cu democraţia paralelă. Obiectivitatea este atributul maşinilor – de orice fel, inclusiv cele de scris – nu al oamenilor cu insensibilităţi diverse, care în mod evident filtrează prin propria lor formaţie, intelectuală şi morală, materia primă a timpului trăit. Veţi regăsi, desigur, puncte de vedere şi aprecieri cu care puteţi să nu fiţi de acord, dar şi judecăţi de valoare care le pot confirma pe cele din propria dv scară de valori. Asta nu înseamnă că ne încadrăm în categoria făcută celebră de un mare gânditor contemporan, a fake-news-urilor. Înseamnă doar că aveţi la dispoziţie materia primă din care puteţi extrage propriile concluzii.

Agenţia AMOS News a demarat acest ciclu ca pe o îndatorire profesională – şi deonto-logică – de a lăsa în urma sa evaluările din care istoricii perioadei vor putea trage con-cluziile atunci când pasiunile şi tensiunile se vor fi stins iar obiecticitatea analizei îşi va putea pune amprenta pe opera lor. Acest lucru se va întâmpla, desigur nu mâine, ci peste un număr de ani, când presiunea contemporanilor nu se va mai putea exercita. Cu toate acestea, volunjţul de faţă se adresează în egală măsură celor care, astăzi, doresc să-şi confrunte propriile opinii şi opţiuni cu cele ale celor care le-au înregistrat şi consemnat cu regularitatea pe care o implică presa cotidiană.

                                                                                                                                                                                                  Octavian ANDRONIC

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=91872

Publicat de la data feb. 15 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Cultură, CULTURĂ, MASS-MEDIA.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

18 februarie 2019, 11:23
 

N
Soare
7°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 11°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 70%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:12
Apus: 17:48
Prognoza 19 februarie 2019
Zi
 

ESE
Predominant însorit
12°C
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

V
Predominant senin
3°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-02-2019 Ora : 7 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 07:00 si 10:00 In zona : Județul Covasna: zona de munte; Se vor semnala : ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-02-2019 Ora : 5 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 05:30 si 09:00 In zona : Județul Cluj: Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Gherla, Baciu, Apahida, Viișoara, Tritenii de Jos, Cășeiu, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Bonțida, Iclod, Luna, Feleacu, Jucu, Mica, Mociu, Mintiu Gherlii, Dej, Sic, Chinteni, Cuzdrioara, Călărași, Cămărașu, […]

Loto

Horoscop

  • 182.374 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team