Agenţia Naţională Antidrog, o nouă sesiune de formare în domeniul luptei împotriva drogurilor

Agenţia Naţională Antidrog, în colaborare cu Direcţia de Poliţie Transporturi, a iniţiat o sesiune de formare pilot în domeniul drogurilor destinată personalului din cadrul structurilor Poliţiei Transporturi din Bucureşti, Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu.

Sesiunea de formare de bază în domeniul drogurilor a avut loc în perioada 12-13 martie 2014, la sediul Agenţiei Naţionale Antidrog şi reprezintă punctul de lansare al unei noi colaborări în domeniul formării de specialişti. Parteneriatul dintre cele două instituţii urmăreşte extinderea demersului formativ la nivel naţional, precum şi derularea de activităţi în comun.

Demersul de formare se înscrie în acţiunile derulate cu ocazia RAD 24 BLUE (Rail Action Day) şi a fost susţinut cu sprijinul specialiştilor din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bucureşti 3, sub coordonarea Centrului Naţional de Formare şi Documentare în domeniul Drogurilor. Feedback-ului primit din partea beneficiarilor va reprezenta punctul de referinţă în derularea viitoarelor sesiuni de la nivel regional.

Obiectivul formării este creşterea nivelului de cunoştinţe al cadrelor Poliţiei Transporturi cu privire la tendinţele fenomenului consumului şi traficului de droguri în România, principalele categorii de substanţe şi efectele acestora, noţiuni utilizate în domeniul drogurilor, semnele consumului de droguri, sistemul de asistenţă destinat persoanelor dependente de droguri în România şi fenomenul substanţelor noi cu efecte psihoactive etc.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.